• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapanlasi huvitas Eesti äriedu

  Leimanni Jaapanis saatnud välisinvesteeringute agentuuri peadirektori Jüri Sakkeuse sõnul oli üks reisi peaeesmärk Jaapani investorites Eesti vastu huvi äratamine. «Siitkaudu pääsevad tooted kergemini Euroopa Liidu turule,» ütles ta.
  Sakkeus lisas, et jaapanlastele meeldis imporditollide puudumine Eestis. «Üks võimalus on Eestisse rajada suur Jaapani kaubamaja, kus saaksid tulevikus ostmas käia Põhjamaade elanikud,» pakkus ta välja ühe mõtte.
  Riigi kulul Jaapanis viibinud elektroonikaettevõtte Elcoteq Tallinn peadirektor Ilmar Petersen ütles, et konkreetseid lepinguid ta Jaapani ärimeestega ei sõlminud, küll on ta aga püüdnud aidata Eestisse meelitada kõrgtehnoloogia-alaseid investeeringuid.
  Tokio Eesti saatkonna kolmanda sekretäri Marek Lutsu sõnul on Jaapani firmad kasulikud koostööpartnerid, kuna nende kaudu on võimalik müüa riiet, puitu ja põllumajandussaadusi ja neist valmistatud tooteid. Jaapan on üks maailma suuremaid liha ja teiste toiduainete importijaid.
  Jüri Sakkeuse sõnul koosnes Jaapani-visiit ametlikest külaskäikudest riigiasutustesse, Eesti-teemalisest investeerimisseminarist ja kohtumistest firmade juhtidega. Investeerimisseminar oli Sakkeuse sõnul visiidi kõrgpunkt, kuna sellel osalesid saja Jaapani suurfirma esindajad.
  Jaak Leimann kohtus Jaapani väliskaubandus- ja tööstusministri Uenoga, välisministeeriumi majanduskoostöö büroo peadirektori, majandusplaneerimise agentuuri juhi, rahvusvahelise koostöö agentuuri direktori ja Jaapani-Eesti parlamendigrupi esimehega.
  Jüri Sakkeuse sõnul olid kohtumised ka suurkorporatsioonide Sumimoto ja Matsushita esindajatega. Sumimoto on seni ainuke Jaapani suurfirma, kes on investeerinud Eestisse, nimelt Toyota esindusse. Peale selle on jaapanlased avanud oma restorani Tallinnas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.