22. detsember 1996 kell 22:00

Kinnisvarajuhtidel on suured unistused

Kui kingsepp pidavat enamasti ise kingadeta käima, siis kinnisvarafirmade juhtide kohta seda väita küll ei saa. Igatahes rahulolematust praeguse elukohaga ei väljendanud neist keegi ja jõuluks kuuse alla jäämise oht neid ei ähvarda. Loomulik, et asjatundjal on käepärast hulgaliselt informatsiooni ja kogemusi. Kindlasti ka võimalusi.

Unistusi on erinevaid. Nii neid, mis kindlalt maa peal, kui ka kõrgustesse pürgivaid. Romantikud asutaksid metsade keskele päkapikumaa või tõuseksid pilvelõhkujate tippu, et imetleda merd ja all sagivat linnamelu. Kui vaid muinsuskaitsjad oma jonni jätaksid ja Tallinna kilukarbivaadet rikkuda lubaksid. Siis võiks näiteks Olümpia hotelli lähedale ehitada slindrikujulise klaasmaja, mis sarnaneks üksteise otsa laotud ananassiviiludega, keskel lift. Sellise maja ülemisel korrusel oleks mõnus jalgrattaga ringiratast sõita ja linna igast ilmakaarest vaadata.

Suurem osa kinnisvarajuhte nii lennukalt siiski ei fantaseeri, rääkimata unistamisest. Märksa rohkem saab neilt teada selle kohta, kuhu on mõttekas paiguta raha. Kinnisvara on selleks üsna turvaline koht, kui seda vaid targalt teha. Parimaid ärisaladusi keegi loomulikult ei reeda. Kasulik on investeerida kesklinna ja vanalinna korteritesse või kruntidesse. Viimane variant sõltub siiski palju maatüki asukohast. Vanalinna ju uusi keskaegseid maju juurde ei teki. Kasulik ost on ka maja mere ääres.

Loodetavasti leiavad järgmisel aastal kõik soovijad omale asjatundjate abiga meelepärase kodu.

Hetkel kuum