13. jaanuar 1997 kell 22:00

Pähklemäe lahkub politseist

«Inimene ei saa kogu aeg tegelda samade asjadega,» kommenteeris Pähklemäe oma lahkumist. Pähklemäe sõnul tahab ta edaspidi keskenduda juristi praksisele, kuna ta õpib Tartu ülikoolis juurat. Kes majanduspolitseis tema asemele asub, pole veel täpselt teada.

Pähklemäe sai laiemalt tuntuks eelmisel kevadel, kui ta algatas Estonian Airi juhtkonna vastu kriminaalasja, kahtlustades firma tegevjuhte eesotsas peadirektor Toomas Petersoniga ametiseisundi kuritarvitamises ja põhjendamatute kulutuste tegemises. Peterson on seni kõik süüdistused tagasi lükanud ja avalikkuse ees väitnud, et kriminaalasja algatamise taga võisid olla need jõud, kes osalesid Estonian Airi erastamisel.

Praegu on kriminaalasja materjalid politseiameti transpordiuurimisbüroos, kus neid täiendavalt läbi vaadatakse. Uurimisbüroo tundmatuks jääda soovinud vanemuurija ütles, et märtsiks peab selguma, kas kellelegi Estonian Airi endisest tegevjuhtkonnast esitatakse süüdistus.

Hetkel kuum