16. jaanuar 1997 kell 22:00

Raha ajas liitlased tülli

Linnakodanikud mäletavad, et möödunud sügisel toimunud kohalike valimiste ajal kandideerisid valimisliidu Tallinn ühises nimekirjas pealinna volikokku nii kesklinna vanem Jüri Ott kui ka linnapea Robert Lepikson. Siis võis jääda mulje, et nendel meestel on linna arengust ühine arusaam.

Nüüd aga tuleb Tallinna linnavalitsuse näitel välja, et mõnikord juhtub ka vastupidist. Endistest liitlastest on saanud vastased. Robert Lepikson peab õigeks tsentraliseeritud linnajuhtimist ja soovib seetõttu, et linnaosade omatulust laekuks kuuskümmend protsenti otse linnakassasse. Jüri Ott seevastu on detsentraliseerimise poolt, tuues peamise argumendina selle, et linnaosade asjade üle peavad otsustama ikkagi kohalikud inimesed ise.

See ei ole aga Oti peamine mure. Hullem on, et ta peab veel mitmele kesklinna kohta üliodavalt ruume rentivale sõbralikule firmajuhile Lepiksoni käitumise tõttu rasvasemad rendinumbrid ette kirjutama.

Hetkel kuum