22. jaanuar 1997 kell 22:00

Spoonlauda ei tohi veega üle uhada

Sobivaimad tööpinnamaterjalid on spoon, laminaat ja plastik.

Rohkelt kasutatakse tavaliste büroolaudade materjalina niiskusekindlat ja hästi puhastatavat plastikut, kuna see on odav, ei vaja üliõrna kohtlemist ja kannatab välja nii mõnegi mehaanilise kõpsu.

Odav tööpinnamaterjal on laminaat, mis pealetrükitud mustriga mõjub nagu puit. Laminaati on kerge hooldada, kuna kunstmaterjalina on seda võimalik puhastada vedelate hooldusvahenditega.

Ettevaatlikum tasub olla läikega laminaadi puhul, kust paistavad silma kõik kriimustused. Läikega laminaati soovitatakse kasutada esindusruumides, näiteks pankades, kus see koos mati materjali või metalliga jätab visuaalselt efektse mulje.

Tehismaterjalidest poole kallim on spoon, mida soovitatakse kasutada soliidsematel töökohtadel. Naturaalne spoon nõuab samasugust hooldust nagu puit, mis tähendab, et rohke veega seda üle pesta ei saa. Küll aga võib niiske lapiga puhastada. Ei maksa kasutada kodukeemiat, sest kunagi ei tea, millise lakiga on laud kaetud ja kuidas see hooldusainega reageerib. Eelistada tuleb naturaalseid puhastusvahendeid. Niiske lauapind tuleb kuiva lapiga ka kuivatada.

Peitsitud laud ei talu kuumust. Lauale pandud kontoritehnikast eralduva kuumuse tõttu võib lakikiht vahetada värvi.

Hetkel kuum