23. jaanuar 1997 kell 22:00

Orust sai ametnike saamatuse ohver

Teekäija, kes sa möödud Oru turbaasulast Ida-Virumaal. Ära mine sellest kohakesest mitte niisama mööda, vaid aseta siin ohakas Eesti majandusametnike tegematajätmiste monumendile. Sest see on koht, kus Eesti majanduspoliitika juhtijad ning väljatöötajad kõige ehedamalt oma lollust ja saamatust on demonstreerinud. Seda, et Oru turbakombinaat pankrotti läheb, teati juba hulk aega tagasi, enne kui katastroof teoks sai. Nüüd vahendab meedia südantlõhestavaid kirjeldusi nälgivatest lastest ja streikivatest töölistest. Võhma kogemus ei ole nähtavasti majandusministeeriumini jõudnud. Seal valitseb peataolek. Järjekorras järgmine punane lamp vilgub juba Järvakandis.

Võhma ja Oru taolisi olukordi peab valitsus suutma ennetada. Maakoha ainsale ettevõttele on vaja leida korralik erastaja. Ning murda seal inimeste stereotüüpne klammerdumine ainsa ning kindla huku poole rühkiva tööandja külge.

Hetkel kuum