5. veebruar 1997 kell 22:00

Rootsi tolliamet müüb alkoholi

Stockholmi tolliladudes seisab ligi 200 000 liitrit konfiskeeritud alkholi, mille hoidmine ja töötlemine läheks nii kalliks, et Rootsi toll on otsustanud selle maha müüa ja saanud juba mitu pakkumust.

Rootsi toll konfiskeeris eelmise aasta jooksul 470 000 liitrit alkoholi, mis on kuus korda rohkem kui kolme eelnenud aasta jooksul kokku. Selle alkoholikoguse laos hoidmise kulud ulatuvad ligi kahe miljoni Eesti kroonini.

Praegu seisab Stockholmi tolliladudes 200 000 liitrit ebaseaduslikku alkoholi. Selle ümbertöötlemise kulud läheksid väga suureks. Pudeleid puruks peksta ei tasu, sest klaasikilde on raske ümber töödelda. Panna inimesed tuhandeid pudeleid lahti korkima, seda ei pidanud toll teostatavaks.

Kaalunud kõiki argumente, otsustas Rootsi tolliamet konfiskeeritud alkoholi maha müüa. Kuna müüa saab ainult Euroopa Liitu mittekuuluvasse riiki, siis on tulnud juba paar pakkumust endise idabloki riikidest. SD

Hetkel kuum