19. veebruar 1997 kell 22:00

Tähtsaim on funktsionaalsus

l Eesti Kindlustuse filiaali sisekujunduse põhirõhk on A&K Vaikla disainibüroo sisearhitekti Krista Veermetsa sõnul ruumi funktsionaalsel planeeringul ja mööbli originaaljoonistel. «Eesti Kindlustuse poolt sisearhitektidele esitatud tingimused olid üsna rängad, kuna ruumid olid tibatillukesed,» selgitab Veermets. Ca 40m² teenindussaali tuli paigutada kolm töökohta, millel olid oma spetsiifilised nõuded funktsionaalsusele. Ruumi funktsionaalsust ja mööbli disaini arvestati ka valgustusprojekti loomisel.

Teenindussaali kujunduslikust küljest lähtusid sisearhitektid Katrin ja Argo Vaikla ruumis varem olnud tugevatoonilisest kollasest põrandast. «Kuna põrand oli nii suur dominant, pidi selle kuidagi üle mängima,» põhjendab Veermets julge ja sügava värvigamma valikut. «Põrandapind ei saanud jääda kõige tähtsamaks.»

Veermetsa sõnul on valged ja hallid bürood sisearhitektid ja ka kliendid ära tüüdanud. Muu maailma moesuundi jälgides on steriilsete toonidega kontorid end ammendanud.

Lisaks teenindussaalile kujundasid A&K Vaikla sisearhitektid ka Eesti Kindlustuse Paide filiaali bürooruumid, kus põhirõhk on euronormidele vastavate töötingimuste loomisel. «Tööruumide loomisel tuleb rangelt arvestada Eestisse jõudnud euronormidele vastavate töötingimustega,» räägib Veermets uutest nõuetest. «Enam ei saa nii, et kui kraanikausi jaoks kohta ei ole, siis ei panegi.»

Nii tuli Eesti Kindlustuse Paide kontoris teha printerile eraldi boks, et kontoritehnika ei ohustaks töötajate tervist.

Kindlustuskontori ümberehitustööd hõlmasid ka fassaadi uuendamist ning Mati Veermetsa loodud uusi infoviitu, valgustatud majajuhti ja reklaame.

Hetkel kuum