10. märts 1997 kell 22:00

Hispaania -- Alkoholi vedu on maismaal tülikas

Riigipühad -- 1. jaanuar, 6. jaanuar, 19. märts*, 31. märts*, 1. aprill, 3. aprill, 4. aprill*, 1. mai, 23. mai*, 15. august, 12. oktoober, 1. november, 6. detsember, 8. detsember, 25. detsember

*ainult teatud piirkondades

Veokite lubatud suurimad mõõtmed -- kõrgus 4 m; laius 2,5 m (külmikautodel 2,6 m); pikkus: poolhaagisega autorongil 16,5 m; täishaagisega autorongil 18,35 m; täismass 40 tonni (konteinerite veol 44 tonni)

Alkohoolsed joogid on transpordifirmadele kindlasti kõrgendatud riskiga kaup. Rahvusvahelises autoveonduses jaotatakse alkohoolsed joogid kahte klassi -- kuni 16protsendilise alkoholisisaldusega (õlu, ?ampus, veinid, vermutid) ja üle 16protsendilise alkoholisisaldusega (kanged joogid). Esimese klassi jooke võib vedada tavalise tolligarantii dokumendiga (Carnet TIR). Kangete jookide veoks on vaja spetsiaalset, suurema tagatisega tolligarantii dokumenti. Peale selle võivad eri riikides olla erinevad nõuded alkohoolsete jookide transiitvedudele. See kõik teeb alkohoolsete jookide veo autotranspordiga küllaltki tülikaks. Seepärast on sellise kaubaliigi vedu palju mugavam meretranspordiga.

Antud pakkumustest on kaks välja pakutud autotranspordiga ja kaks meretranspordiga. Kuigi autotranspordi pakkumused on hinnalt soodsamad ja ajaliselt kiiremad, eelistaksin just veinide veol meretransporti. Kahest meretransporti pakkuvast firmast on reaalne Balti Transpordi pakkumine.

Hetkel kuum