31. märts 1997 kell 22:00

Ühispank ostab osaluse elukindlustusseltsis

«Meie eesmärk on turuosa tõstmine panga müügikanalite kaudu,» kommenteeris Saar osaluse müüki Ühispangale. Tema sõnul on Seesamil kontorid Tallinnas, Tartus ja Pärnus, ent pangal on tihe kontorivõrk kogu Eestis. Kolmandiku ulatuses veel Seesam-Varale kuuluva Seesam-Elu kogutud preemiate turuosa Eesti elukindlustusturul oli 1996. a üks protsent.

Saare sõnul pole müügi-hinda veel lõplikult kokku lepitud. Seesam-Elu aktsiakapitali suurus on 20 miljonit krooni ja ühe aktsia nominaalhind 100 krooni. Praegu kuulub Ühispangale viiendik Seesam-Varast. Ülejäänud osa viimasest kuulub Pohjolale (45%), rahvusvahelisele finantsgrupile AIG (29%) ja mitmele teisele firmale.

Ühispanga asepresident Janek Mäggi ütles, et osalus Seesam-Elus on Ühispanga jaoks strateegiline investeering. Tema sõnul on tulevikus plaan lülitada kindlustusselts Ühispanga gruppi, kuhu praegu kuuluvad Ühisliisingu AS, Ühisinvesteeringud AS, PF Koda AS, Navarra AS ja LF Finants AS.

Saar ei välistanud võimalust, et Seesam-Elu aktsiad noteeritakse tulevikus börsil. Praegu on oma elukindlustustusselts Hansapangal (Hansapanga Elukindlustus) ja Hoiupangal (Eesti Elukindlustus).

Hetkel kuum