13. aprill 1997 kell 22:00

Viisnurk korraldab mais avaliku emissiooni

Üldkoosoleku otsuse järgi emiteerib Viisnurk koostöös Hansa Investeeringutega 12.--26. maini 90 000 uut aktsiat märkimishinnaga 130 krooni. Viisnurga aktsia nominaalväärtus on 10 krooni. Aktsiate märkimisel on eelisõigus ettevõtte senistel aktsionäridel.

Viisnurga aktsiakapital suureneb emissiooni järel seniselt 5,4 miljonilt kroonilt 6,3 miljonile kroonile. Aktsionärid otsustasid taotleda pärast emissiooni lõppu aktsiate noteerimist Tallinna väärtpaberibörsi lisanimekirjas.

Aktsionärid kinnitasid üldkoosolekul ettevõtte eelmise aasta majandustulemused. Viisnurga eelmise aasta käive oli 154 miljonit krooni ja puhaskasum 8,1 miljonit krooni. Dividende otsustasid aktsionärid mitte maksta. «Kogu kasum jääb omakapitali,» sõnas Viisnurga tegevdirektor Meelis Kukk.

Selle aasta käibeks prognoosib Viisnurk 185 miljonit krooni ja puhaskasumiks 10 miljonit krooni. Viisnurga käibest ligi poole annab suusatootmine, peale selle valmistab firma kiudplaati ja mööblit.

73 protsenti Viisnurga aktsiatest erastas 1994. aastal AS VN Holding, mille omanikud on Baltic Republic Fund ja Viisnurga tegevjuhid.

Üle miljardikroonise portfelliväärtusega Baltic Republic Fundi haldab Societe Generale Londonis ning nõustab Balti riikides Hansa Investeeringud.

Ülejäänud 27 protsenti Viisnurga aktsiatest kuulub ettevõtte endistest või praegustest töötajatest väikeaktsionäridele.

Hetkel kuum