Autorendifirma Avis tegevdirektori Urmas Isoki arvates ei ole restoran Carina ärilõunaks parim paik, sest selles söögikohas tuleb esile kohviku stiil.
Ärilõuna eeldab enam isoleeritust ja privaatsust, väidab Urmas Isok, kelle arvates pole restorani interjööris kasutatud heli summutavaid materjale. «Siin kajab liialt,» nendib Isok.
Sisekujunduses kasutatud liialt odavad materjalid süvendavad kohviku tunnet. «Kas plekklagi ja linoleumpõrand on siin sobivaimad,» küsib Isok retooriliselt.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Avise tegevdirektoril on etteheiteid ka istmete mugavuse kohta, mis tunduvad olevat liialt tahapoole kaldu ja seavad sööja ebamugavasse asendisse. «Need on kohvikutoolid. Neis on mugav lösutada, mitte aga süüa,» arvab ta.
Positiivsena märgib Isok restorani asukoha ja avarad aknad. Sealt avanev kaunis vaade oleks veelgi ilusam, kui seda ei rikuks aknatagune betoonist väliterrass ja lausa monstrumina mõjuv raudbetoonist müügikiosk, kus suviti müüakse kelnerite sõnul lahtist õlut.
Restoran on ideaalselt puhas.
Menüüd lehitsedes märgib Isok, et kelner oleks pidanud meid lauda juhatama, mitte laskma külalistel ees minna. Meile oleks võinud ulatada ka topelt toidu- ja joogikaardi. Vesteldes saame aru, et taustamuusika on liialt vali, sundides häält kõvendama.
Eelroogadest valib Isok Carina kalavaliku (94 kr), mida peab maitsvaks, kuigi möönab, et siin oleks võinud enam fantaasiat rakendada. «Võrreldes hinda, kogust ja kvaliteeti, on hind liiga kõrge,» leiab ta.
Sama peab ütlema ka minu valitud ürdi-mädarõikavahus piprahärja kohta (42 kr), kus imetillukesi piprahärjarulle tuli kahvliga taldrikul lausa taga ajada.
Suppidest valib Urmas Isok kelneri soovitusel üleküpsetatud tomatisupi (36 kr), mis paraku muljet ei avalda. «Justkui kuumaks aetud tomatipasta saiatükikeste ja juustuga ülekallatult. Kui menüüs on üldse neli suppi, võiks olla valik läbimõeldum,» leiab Isok.
Kuuma roana tellib Isok suitsutatud lõhe kappari-punase veini kastmes (143 kr). Tema arvates tapab terav kaste lõhe hõrgu maitse.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Soovida jätab ka minu valitud grillitud seafilee konjaki-pähkli kastmega (108 kr), sest liha on nätske ja maitsetu. Liialt tavapärane ja restorani kohta fantaasiavaene on ka garneering.
Lõpetuseks tellime cappucino, mis üllatuseks tuuakse lauale koos koorega. Oli see kelneri näpukas või restorani omapära, jääbki saladuseks. Isok avaldab imestust, et kelner ei tundnud vähimatki huvi, kuidas road maitsesid.
Viisakas kelner oleks ehk märganud koristada ka tühjad pokaalid ja täita Urmas Isoki tühjaks saanud jääveeklaasi.
«Kelner ei müü, ta vaid teenindab,» annab Isok olukorrale lõpliku hinnangu. «Carina on jäänud kohvik Tuljaku tasemele, nagu see oli kunagi mitme aasta eest.»
- Esmamulje
- paiga välisilme: 6P
Artikkel jätkub pärast reklaami
- parkimisvõimalused: 9p
- riidehoid: 9p
- hügieenitingimused: 7p
- Miljöö
- sisekujundus: 5p
- ventilatsioon: 9p
- taustamuusika: 1p
- valgustus: 8p
Artikkel jätkub pärast reklaami
- mugavus: 5p
- puhtus: 9p
- Teenindus
- personal: 5p
- menüü: 5p
- kiirus: 7p
- toidu kvaliteet: 4p
- Hinna ja kvaliteedi suhe
Artikkel jätkub pärast reklaami
- eelroad: 2p
- supid: 2p
- praed: 4p
- magustoidud: 5p
- joogid (alkoholita): 8p
- joogid (alkoholiga): 7p