28. aprill 1997 kell 22:00

On Saksamaa veo tipphooaeg

Veokite sõidu keeld

- Liikluspiirangud üle 7,5t kogumassiga veoautodele kehtivad kõigil teedel pühapäeval ja riiklikel pühadel kella 00.00--22.00.

- Öine liikluspiirang kehtib osal teedest. Selle kohta on välja pandud liiklusmärgid.

Veokite lubatud suurimad mõõtmed

kõrgus 4 m; laius 2,5 m (külmikautodel 2,6 m); täismass 40 tonni (konteinerite veol 44 tonni)

Kui Skanekspedi pakkumine välja jätta kõiguvad hinnad 1000 krooni piires. Tonnise kaubakoguse puhul ei ole 1000 krooni väike hinnakõikumine. Kliendina täpsustaksin üle, millist teenust mulle pakutava hinna sees osutatakse (kas see sisaldab ka tollidokumentide vormistamist, millised on täpsed tarneklauslid, milline on vedude regulaarsus, maksetingimused jne). Garantiide osas peaks enam-vähem kõigil olema vedaja vastutuse kindlustus.

Pakutav nädalane veoaeg on autoveol vastuvõetav. Harvad ei ole aga juhused, et järjekordade tõttu piiridel (näiteks 30 tundi Poola piiril) on veoaeg paar päeva ka pikem. Samas on ka meeldivaid üllatusi, et koorem tuleb juba 3--4 päevaga kohale. See näitab, et veel on arenguruumi.

Hetkel kuum