15. mai 1997 kell 22:00

Inside -tehingute vari Rakvere kohal

Eile koondus maaklerite, investorite ja kogu börsiga seotud seltskonna tähelepanu peaasjalikult ühele aktsiale -- Rakvere lihakombinaadi aktsiale. Kauplemine teiste börsisüsteemi aktsiatega soikus pea täielikult. Seda võib öelda ka pangaaktsiate kohta, mis nende tavapärseid käibeid arvestades samuti millegagi silma ei pastnud.

Kui Rakvere lihakombinaadi aktsia üleeilne suur käive tekitas turul parajat nõutust ja vihjeid järjekordsele siseinfo juhtumile, siis eilsed sündmused ja lõpuks avalikuks saanud uudis andis vastuse kõigile küsimustele.

Nimelt hakkasid juba eile hommikupoole turul liikuma kuuldused Rakvere lihakombinaadi tehingust, millega omandati 67% Riia lihakombinaadi aktsiatest. Veidi enne börsi sulgemist said kuuldused ka ametliku börsiteate kaudu kinnitust.

Sedavõrd läbipaistva insider tradingu juhtumi puhul oleks börsilt oodanud küll märksa resoluutsemat käitumist. Sellises olukorras poleks olnud liiast aktsiaga kauplemise peatamine uudise avalikuks saamiseni.

Hetkel kuum