• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raudteede juhid peavad nõu

  RE Eesti Raudtee välissuhete osakonna juhataja Rein Lõoke ütles, et nõukogu ülesanne on riikidevaheliste raudteevedude koordineerimine ja korraldamine. Eesti kuulub nagu Lätigi nõukogu juurde koostöölepingu alusel.
  Eesti Raudtee peadirektor Parbo Juchnewitsch lausus, et kahel päeval on kavas arutada kõikvõimalikke tehnilisi küsimusi, nagu konteinerite ja vagunite jagamist turul ning veduritega seotud küsimusi.
  Eesti Raudtee veeremiameti juhataja Anton Lookeni sõnul kuulub Eesti Raudteele praegu 5600 vagunit, mida on firma kohustatud tehniliselt korras hoidma. Praeguse süsteemi kohaselt on iga riigi raudteel kindel kvoot vaguneid ning kui neid kasutab teise riigi raudtee, peab ta selle eest vaguneid omavale riigile maksma.
  Parbo Juchnewitsch rääkis, et istungil hakatakse arutama vagunipargi uut jagamist SRÜ ja Balti regiooni vahel. Ta lausus, et kui seni peeti kõikide Eesti Raudtee vagunite üle korraga arvestust, siis nüüd plaanitakse iga vaguni kohta hakata eraldi arvestust pidama. See aitaks Juchnewitschi hinnangul suurendada raudteede käivet.
  Samasugune süsteem loodetakse tema väitel sisse seada ka konteinerite osas.
  Lisaks arutatakse istungil ka seda, kas rakendada reisivedudes SRÜs kehtivat või mingit üleminekusüsteemi ning sellega seotud tehnilisi ja dokumentaalseid standardeid.
  Juchnewitschi sõnul asub Eesti Raudtee põhiturg SRÜ territooriumil ning seetõttu tuleb sealsete raudteelastega teha korralikku koostööd. Transiitvedu raudteel moodustas eelmisel aastal kogu Eesti transiidist 90 protsenti ning peaks tänavu veelgi kasvama.
  Eesti Raudtee eelmise aasta kasum oli 1,3 miljonit krooni ning firma realiseerimise netokäive oli 756,8 miljonit krooni. Firma bilansimaht oli 841, 9 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.