• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohvi hind tõuseb veel

  Nuudi sõnul on maailmaturul toimuv hinnatõus mõjutanud kõigi kohvitootjate hindu. Tema kinnitusel pole praegune hinnatõus kunstlik. «Kolm aastat tagasi valitses olukord, kus tootjail oli toorainevarusid kuueks kuuks, praegu mängivad nad ühe-kahe kuu peale ja see tähendab, et mingeid varusid laos ei ole,» seletas Nuudi. «Kuna reserv on otsas, toimub hinnamuutus väga kiiresti.»
  Praegu on kohvi hind Eesti kauplustes väga erinev, sest firmad pakuvad eri kohvipartiisid. Sama toode võib kauplustes olla kahe eri hinnaga. Kui aprilli lõpus maksis näiteks Gevalia kohvi ühe kilogrammi hind 95--100 krooni, siis kuu ajaga on see tõusnud 150 kroonini. Pauligi Paula kohvi hind on tõusnud 80 kroonilt 100 kroonile kilogramm, Meira Kulta Katrina hind 95 kroonilt 110 kroonile kilogramm.
  Tiit Nuudi sõnul määrab kohvitoodete hinna eelkõige tooraine ja transpordikulud. Kui maailmaturu hind on kõrge, ei ole ühelgi tootjal võimalik hindu kinni pidada ja odavalt toota, väitis ta.
  «Kui maailmaturu hind tõuseb kaks korda, võib kohvipaki hind meil tõusta samuti kaks korda,» ütles Nuudi. «See vähendab aga kindlasti inimeste ostujõudu. Sajakroonist kohvipakki ei osta naljalt keegi.»
  Meira OY Eesti esinduse müügijuht Jaanus Vernik väitis vastupidist, et Eestis valitseb kohvinarkomaania ja kohvi tarbitakse hoolimata hinnatõusust. «Hea kohv ei peagi odav olema,» lausus ta.
  Tiit Nuudi sõnul on tootjatel ja hulgimüüjatel jõudmas kätte aeg, kui kohvi müügi pealt pole võimalik enam teenida ja tuleb alustada koostööd kauplustega, et kasumimarginaali vähendada.
  «Kui kolm osapoolt omavahel koostööd ei tee, kaob rahval ostujõud,» väitis Nuudi.
  Samas ei eitanud Nuudi, et kohvi hind võib tulevikus uuesti langeda. «Kui tootjal on võimalik vähegi hindu alla lasta, siis tarbimine kasvab,» rääkis Nuudi. Samas tõdes ta, et Eesti hinnatõus on olnud väiksem võrreldes Soomega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.