3. juuni 1997 kell 22:00

Suvel on oodata siseturismi elavnemist

Reisifirma Haapsalu Travel Service tegevdirektor Päivi Kaljula ütles, et praegu on kohalikke tellimusi külmadest ilmadest tingituna veel suhteliselt vähe. «Niipea aga kui ilmad lähevad soojemaks, on turistid kohe platsis,» sõnas ta.

Kaljula lisas, et eestlane ei planeeri oma aega veel pikemalt ette ja ärkab alles viimasel hetkel.

Peipsi järve ääres asuva Iisaku turismiinfopunkti juhataja Rita Rajase sõnul on huvi Ida-Virumaa vastu siseturismis võrreldes eelmise aastaga kasvanud ja ta on saanud märgatavalt rohkem telefonikõnesid. Peipsi-äärseid puhkekohti külastavad tema sõnul eelkõige kooliõpilased. Välismaalastest külastavad Ida-Virumaad kõige enam soomlased, sakslased ja Peterburist tulnud turistid, märkis Rajas.

Siseturismi meelispunktidena Eestis nimetas Päivi Kaljula Lõuna-Eestit ja Hiiumaad, palju küsitakse ka Pühajärvet. Ida-Virumaa jääb tema sõnul Lääne-Eesti elanike jaoks liiga kaugeks. «Võsu kohta on küll küsitud, kuid seal jääb puudu korralikest majutuskohtadest,» lisas Kaljula.

Saaremaa suhtes on Eesti elanike seas tekkimas juba küllastus, väitis Kaljula.

Kaljula ütles, et turistid on järjest enam huvitatud aktiivsest puhkusest, st paadisõidust, kanuumatkadest, ratsutamisest jne.

Turismiameti eestlaste seas tehtud uuringu andmetel puhkas vaatamata kehvale ilmale eelmisel suvel Eestis iga neljas 16--74aastane elanik.

Eesti elanikud tegid suve jooksul kokku ligi 300 000 riigisisest puhkusereisi kestusega vähemalt kolm ööd. Peamised sihtkohad olid eelmisel aastal Pärnu ja Lääne-Eesti saared.

Terve eelmise aasta siseturismi maht oli 695 miljonit krooni, kuid see kasvas võrreldes 1995. aastaga ainult neli protsenti.

Hetkel kuum