5. juuni 1997 kell 22:00

Ilus muusika, kuid lärmakad massistseenid

"Evita" USA 1996

Tallinnas kinos Sõprus kell 13, 20.30; pilet 50 krooni

Tartus kinos Ekraan kell 15.45, 21; pilet 20--30 krooni

Andrew Lloyd Webberi ja Tim Rice'i muusikal Argentina diktaatori Juan Peroni (Jonathan Price) vaieldava minevikuga naisest Evast, keda kehastab Madonna. Lugu jutustab Che ehk Antonio Banderas. Visuaalselt efektne, palju kärarikkaid massistseene ja kaunist muusikat.

Filmis oli suurepärane muusika, kuid Argentiina rahva ja tema juhtide sõnum ning Evita traagika jäi mulle pisut kaugeks, pisaraid ojadena voolama ei pannud. Põhjus võib olla ka Madonnas, kes ei kuulu näitlejana minu lemmikute hulka.Lärmakad massistseenid mõjusid kohati väsitavalt, kuid Banderase rollilahendus lisas loole tubli annuse kelmikust ja sarmi.

Annan filmile 10st 7 punkti. Kuna olen Webberi muusika fänn, jättis "Evita" hea mulje, ehkki see, et film oli muusikal, tuli ootamatusena. Vaatamata kriitikute arvamusele Madonna mittesobivuse kohta sellesse filmi, ei tekkinud minul küll mingeid kahtlusi tema sobivuses. Lõpus üllatas, et naisvaatajailt õnnestus filmil nii palju pisaraid meelitada.

Hetkel kuum