• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa komisjon otsib kompromissi

  Komisjoni allikas ütles, et Prantsusmaale esitatakse kaks stabiilsuspakti lisaresolutsiooni, kui pakti 16. ja 17. juunil Amsterdamis arutama hakatakse.
  Üks resolutsioon puudutab majanduspoliitika koordineerimist ja teine ELi koostööd tööhõivepoliitika vallas.
  Esmaspäeval Luksemburgis toimunud kohtumisel peatas Prantsuse rahandusminister Dominique Strauss-Kahn stabiilsuspakti arutelu ja nõudis, et sinna lisataks peatükk, mis käsitleb tööhõive ja majanduspoliitika ühendamist.
  Ühtlasi tähendab see, et hõiveküsimuses on Prantsusmaa asunud samale seisukohale, millel Euroopa komisjon on olnud juba ammu. Ent kui komisjoni esimees Jacques Santer tegi sellekohase ettepaneku aasta eest Firenze tippkohtumisel, siis lükati see Saksamaa algatusel tagasi. Nüüd näib komisjon Prantsuse uue valitsuse ettepanekust õhinaga kinni haaravat.
  Mõlemad viitavad Maastrichti lepingu teisele paragrahvile, kus on öeldud, et nii ELi kui ka rahaliidu eesmärk on tagada hõive ja sotsiaalhüvede kõrge tase. Samuti paragrahvile 102a, kus öeldakse, et liikmesmaade majanduspoliitika peab kaasa aitama teise paragrahvi eesmärkidele.
  Pakti suhtes oli põhimõttelisele kokkuleppele jõutud juba detsembris Dublinis. See kehtestab ELi liikmesriikide eelarvele ranged nõuded, kui Euroopa majandus- ja valuutaliit jõustub 1. jaanuaril 1999, ning nõuab nõudeid rikkuvate riikide trahvimist.
  Komisjon püüab muuta lisaresolutsioonidega pakti Prantsusmaale sedavõrd vastuvõetavaks, et ta saaks sellega Amsterdamis ühineda.
  Eksperdid arvavad siiski, et paktile Amsterdamis alla kirjutada ei õnnestu, vaid selleks korraldatakse juuni lõpus uus erakorraline tippkohtumine. Kuna EMUks on ettevalmistusi tehtud 2,5 aastat ja nendega ollakse ajagraafikus, siis see paarinädalane viivitus rahaliidule ohtlik ei ole. REUTER-BNS-KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.