• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa komisjon otsib kompromissi

  Komisjoni allikas ütles, et Prantsusmaale esitatakse kaks stabiilsuspakti lisaresolutsiooni, kui pakti 16. ja 17. juunil Amsterdamis arutama hakatakse.
  Üks resolutsioon puudutab majanduspoliitika koordineerimist ja teine ELi koostööd tööhõivepoliitika vallas.
  Esmaspäeval Luksemburgis toimunud kohtumisel peatas Prantsuse rahandusminister Dominique Strauss-Kahn stabiilsuspakti arutelu ja nõudis, et sinna lisataks peatükk, mis käsitleb tööhõive ja majanduspoliitika ühendamist.
  Ühtlasi tähendab see, et hõiveküsimuses on Prantsusmaa asunud samale seisukohale, millel Euroopa komisjon on olnud juba ammu. Ent kui komisjoni esimees Jacques Santer tegi sellekohase ettepaneku aasta eest Firenze tippkohtumisel, siis lükati see Saksamaa algatusel tagasi. Nüüd näib komisjon Prantsuse uue valitsuse ettepanekust õhinaga kinni haaravat.
  Mõlemad viitavad Maastrichti lepingu teisele paragrahvile, kus on öeldud, et nii ELi kui ka rahaliidu eesmärk on tagada hõive ja sotsiaalhüvede kõrge tase. Samuti paragrahvile 102a, kus öeldakse, et liikmesmaade majanduspoliitika peab kaasa aitama teise paragrahvi eesmärkidele.
  Pakti suhtes oli põhimõttelisele kokkuleppele jõutud juba detsembris Dublinis. See kehtestab ELi liikmesriikide eelarvele ranged nõuded, kui Euroopa majandus- ja valuutaliit jõustub 1. jaanuaril 1999, ning nõuab nõudeid rikkuvate riikide trahvimist.
  Komisjon püüab muuta lisaresolutsioonidega pakti Prantsusmaale sedavõrd vastuvõetavaks, et ta saaks sellega Amsterdamis ühineda.
  Eksperdid arvavad siiski, et paktile Amsterdamis alla kirjutada ei õnnestu, vaid selleks korraldatakse juuni lõpus uus erakorraline tippkohtumine. Kuna EMUks on ettevalmistusi tehtud 2,5 aastat ja nendega ollakse ajagraafikus, siis see paarinädalane viivitus rahaliidule ohtlik ei ole. REUTER-BNS-KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Suurest perest kallite autodeni: eksperdid paljastavad oma suurimad rahalised eksimused
Financial Timesi eksperdid paljastasid, missugused olid nende suurimad rahalised ebaõnnestumised.
Financial Timesi eksperdid paljastasid, missugused olid nende suurimad rahalised ebaõnnestumised.