18. juuni 1997 kell 22:00

Enskilda kliendid märkisid enim Merko Ehituse aktsiaid

ASi Merko Ehitus 212 miljoni kroonise kogumahuga aktsiaemissioonist märkisid poole välisinvestorid, kellest suurema osa moodustasid Rootsi Enskilda panga kliendid, ütles Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus.

Merko Ehituse aktsiate vastu huvi tundnud Enskilda panga kliendid on peamiselt Skandinaavia investeerimisfondid, lausus Annus.

Peale Stockholmi esitleti Merko Ehituse emissiooni välisinvestoritele ka Londonis. Seal tundsid elavamat huvi aktsiate vastu Briti fondihaldur Mercury Asset Management ja Prantsusmaa investeerimispank Banque Paribas, ütles Annus.

Mercury Asset Managementile kuulub viiendik ASi Hotell Olümpia aktsiatest, Paribas on osalenud Eesti väärtpaberibörsil.

Merko Ehitus müüs emissiooni käigus 722 750 aktsiat. Kümnekroonise nominaaliga aktsia müügihind oli sada krooni. Emissioon märgiti ligi kolm korda üle. Kokku laekus pakkumusi 212 miljoni krooni ulatuses.

Merko Ehituse aktsiakapital suureneb emissiooni tulemusena 29,5 miljoni kroonini. Juuni lõpus peaksid Merko Ehituse aktsiad jõudma Tallinna börsile, sellekohast taotlust arutab börs 25. juunil, ütles Annus.

Enne emissiooni kuulus sada protsenti ehitusettevõtte aktsiatest viiele eraisikule.

Uus Merko Ehituse aktsionäride nimekiri selgub emissiooni korraldanud Balti Cresco Investeerimisgrupi juhatuse esimehe Andres Rätsepa sõnul nädala lõpuks.

Balti Cresco Investeerimisgrupi nõukogu esimees Indrek Rahumaa on teatanud, et esmajärjekorras rahuldatakse nende väikeinvestoritest märkijate taotlused, kes on avaldanud soovi osta kuni sada aktsiat. Ülejäänud aktsiad jagatakse proportsionaalselt märkijate taotluse alusel.

Osa emissioonist saadavast rahast kavatseb Merko Ehitus investeerida peagi loodavasse insener-tehniliste rajatistega tegelevasse firmasse, ütles Toomas Annus. ÄP

Hetkel kuum