• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mercuri on saavutanud Eestis oma lae

  Kaido Vestberg ütles, et viie aasta jooksul on Mercuri International Eesti 580 000 krooni suurune omakapital kasvanud ligi 15 korda ja on praegu 8,5 miljonit krooni. Ta ütles, et Eestis on koolitusfirmal viis protsenti rahvusvahelisi kliente, suuremad kliendid on aga Eesti Pank, Hansapank, AS Saku Õlletehas, Kreenholmi Valduse AS ja AS Balti Laevaremonditehas. Näiteks Venemaal on Mercuri rahvusvaheliste klientide osakaal 99 protsenti.
  MBD finantsdirektor Kaj Åkerberg ütles, et Mercuri International Eesti eelmise aasta käive oli 10,6 miljonit krooni, mis moodustas valdusfirma MBD kogukäibest ligi 45 protsenti.
  Mercuri International Eesti puhaskasum oli lõppenud majandusaastal 1,12 miljonit krooni.
  MBD-l on tütarettevõtted Eestis, Lätis, Leedus, Peterburis ja Moskvas. MBD kogukäive oli eelmisel aastal 25 miljonit krooni ja puhaskasum 2,5 miljonit krooni.
  Käesoleva aasta kogukäibeks prognoosib MBD 45 miljonit krooni, Mercuri International Eesti käibeks 12 miljonit krooni, ütles Åkerberg. Eesti kontori osa väheneb koolitusketis üle kümne protsenti.
  MBD tegevdirektor Kari Koort ütles, et Mercuri International Eesti kogemusi kasutatakse edaspidi ka Venemaal, Ukrainas, Valgevenes ja Moldovas. «Siinse väikese turu võimalused on kõik kasutatud ja edaspidi areneme eelkõige Venemaale,» lisas ta.
  Mercuri International Suomi OY tegevdirektor Clas-Håkan Wigell ütles, et Ida-Euroopas edukalt areneva koolitusketi peaeesmärk on investeerida oma tegevusse. Ta sõnas, et seetõttu on loobutud ka dividendide maksmisest aktsionäridele.
  MBD aktsionärid Eestist on Kaido Vestberg, Priit Pupart ja Felor Sakias.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.