• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mercuri on saavutanud Eestis oma lae

  Kaido Vestberg ütles, et viie aasta jooksul on Mercuri International Eesti 580 000 krooni suurune omakapital kasvanud ligi 15 korda ja on praegu 8,5 miljonit krooni. Ta ütles, et Eestis on koolitusfirmal viis protsenti rahvusvahelisi kliente, suuremad kliendid on aga Eesti Pank, Hansapank, AS Saku Õlletehas, Kreenholmi Valduse AS ja AS Balti Laevaremonditehas. Näiteks Venemaal on Mercuri rahvusvaheliste klientide osakaal 99 protsenti.
  MBD finantsdirektor Kaj Åkerberg ütles, et Mercuri International Eesti eelmise aasta käive oli 10,6 miljonit krooni, mis moodustas valdusfirma MBD kogukäibest ligi 45 protsenti.
  Mercuri International Eesti puhaskasum oli lõppenud majandusaastal 1,12 miljonit krooni.
  MBD-l on tütarettevõtted Eestis, Lätis, Leedus, Peterburis ja Moskvas. MBD kogukäive oli eelmisel aastal 25 miljonit krooni ja puhaskasum 2,5 miljonit krooni.
  Käesoleva aasta kogukäibeks prognoosib MBD 45 miljonit krooni, Mercuri International Eesti käibeks 12 miljonit krooni, ütles Åkerberg. Eesti kontori osa väheneb koolitusketis üle kümne protsenti.
  MBD tegevdirektor Kari Koort ütles, et Mercuri International Eesti kogemusi kasutatakse edaspidi ka Venemaal, Ukrainas, Valgevenes ja Moldovas. «Siinse väikese turu võimalused on kõik kasutatud ja edaspidi areneme eelkõige Venemaale,» lisas ta.
  Mercuri International Suomi OY tegevdirektor Clas-Håkan Wigell ütles, et Ida-Euroopas edukalt areneva koolitusketi peaeesmärk on investeerida oma tegevusse. Ta sõnas, et seetõttu on loobutud ka dividendide maksmisest aktsionäridele.
  MBD aktsionärid Eestist on Kaido Vestberg, Priit Pupart ja Felor Sakias.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.