18. juuni 1997 kell 22:00

Mercuri on saavutanud Eestis oma lae

Kaido Vestberg ütles, et viie aasta jooksul on Mercuri International Eesti 580 000 krooni suurune omakapital kasvanud ligi 15 korda ja on praegu 8,5 miljonit krooni. Ta ütles, et Eestis on koolitusfirmal viis protsenti rahvusvahelisi kliente, suuremad kliendid on aga Eesti Pank, Hansapank, AS Saku Õlletehas, Kreenholmi Valduse AS ja AS Balti Laevaremonditehas. Näiteks Venemaal on Mercuri rahvusvaheliste klientide osakaal 99 protsenti.

MBD finantsdirektor Kaj Åkerberg ütles, et Mercuri International Eesti eelmise aasta käive oli 10,6 miljonit krooni, mis moodustas valdusfirma MBD kogukäibest ligi 45 protsenti.

Mercuri International Eesti puhaskasum oli lõppenud majandusaastal 1,12 miljonit krooni.

MBD-l on tütarettevõtted Eestis, Lätis, Leedus, Peterburis ja Moskvas. MBD kogukäive oli eelmisel aastal 25 miljonit krooni ja puhaskasum 2,5 miljonit krooni.

Käesoleva aasta kogukäibeks prognoosib MBD 45 miljonit krooni, Mercuri International Eesti käibeks 12 miljonit krooni, ütles Åkerberg. Eesti kontori osa väheneb koolitusketis üle kümne protsenti.

MBD tegevdirektor Kari Koort ütles, et Mercuri International Eesti kogemusi kasutatakse edaspidi ka Venemaal, Ukrainas, Valgevenes ja Moldovas. «Siinse väikese turu võimalused on kõik kasutatud ja edaspidi areneme eelkõige Venemaale,» lisas ta.

Mercuri International Suomi OY tegevdirektor Clas-Håkan Wigell ütles, et Ida-Euroopas edukalt areneva koolitusketi peaeesmärk on investeerida oma tegevusse. Ta sõnas, et seetõttu on loobutud ka dividendide maksmisest aktsionäridele.

MBD aktsionärid Eestist on Kaido Vestberg, Priit Pupart ja Felor Sakias.

Hetkel kuum