• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saku õlletehas jätkab muutusteta

  Saku õlletehase infojuht Anu Õun kinnitas eile, et suure tõenäosusega olid võimalikud meetmed Baltic Beverages Holdingu (BBH) nõukogus arutusel.
  Mida otsustati, ei teadnud ta isegi. «Ootan ja loodan, et midagi öeldakse, siis teaks ka ise, kuidas edasi toimetada,» sõnas Õun.
  Küsimusele, millal mingi avaldus Saku õlletehase tuleviku kohta tehakse, ei osanud Õun täpset vastust anda. «Julgen väita, et homme seda ei tehta,» märkis ta.
  Erinevate õlletehast puudutavate muutuste üle arutledes ütles Õun, et igal võimalikul variandil on oma plussid ja miinused, mis on igal juhul ebamugavad õlletehase jaoks.
  ASi Saku Õlletehas nõukogu liige, BBH tegevdirektor Hendrik Thermann kinnitas eile, et Saku õlletehasel läheb hästi ja tema sõnul pole õlletehase nõukogul põhjust enne järgmist korralist koosolekut augustis kokku tulla. Thermann ütles, et kogu vajaliku informatsiooni edastab Saku õlletehase tegevjuhtkond.
  Aprillis riigikogus vastu võetud alkoholiaktsiisi seaduse muutmise seaduse kohaselt peavad suurtootjad, kelle tootmismaht ületab 20 miljonit liitrit aastas, alates 1. juulist õlle liitri pealt tasuma 50 senti kõrgemat aktsiisimaksu kui seni. Eesti tootjatest puudutab see ainsana Saku õlletehast.
  Rahandusminister Mart Opmanni sõnul peab Saku õlletehas uue aktsiisiseaduse järgi maksma sel aastal umbes kuus miljonit krooni aktsiisimaksu rohkem. Ettevõttele peaks antama tema sõnul siiski võimalus teha ettevalmistusi sellisteks muudatusteks. Valitsuse ettepanek lükata uute aktsiisimaksude rakendamine edasi kuni aastavahetuseni enne suvepuhkust riigikogusse ei jõudnud.
  Saku õlletehasele kuulub kohalikust õlleturust 48 protsenti. Ettevõtte esimese nelja kuu käive oli 106,6 miljonit krooni ja kasum 5,3 miljonit krooni. Saku õlletehas tootis eelmisel aastal 26 miljonit liitrit õlut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.