• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saku õlletehas jätkab muutusteta

  Saku õlletehase infojuht Anu Õun kinnitas eile, et suure tõenäosusega olid võimalikud meetmed Baltic Beverages Holdingu (BBH) nõukogus arutusel.
  Mida otsustati, ei teadnud ta isegi. «Ootan ja loodan, et midagi öeldakse, siis teaks ka ise, kuidas edasi toimetada,» sõnas Õun.
  Küsimusele, millal mingi avaldus Saku õlletehase tuleviku kohta tehakse, ei osanud Õun täpset vastust anda. «Julgen väita, et homme seda ei tehta,» märkis ta.
  Erinevate õlletehast puudutavate muutuste üle arutledes ütles Õun, et igal võimalikul variandil on oma plussid ja miinused, mis on igal juhul ebamugavad õlletehase jaoks.
  ASi Saku Õlletehas nõukogu liige, BBH tegevdirektor Hendrik Thermann kinnitas eile, et Saku õlletehasel läheb hästi ja tema sõnul pole õlletehase nõukogul põhjust enne järgmist korralist koosolekut augustis kokku tulla. Thermann ütles, et kogu vajaliku informatsiooni edastab Saku õlletehase tegevjuhtkond.
  Aprillis riigikogus vastu võetud alkoholiaktsiisi seaduse muutmise seaduse kohaselt peavad suurtootjad, kelle tootmismaht ületab 20 miljonit liitrit aastas, alates 1. juulist õlle liitri pealt tasuma 50 senti kõrgemat aktsiisimaksu kui seni. Eesti tootjatest puudutab see ainsana Saku õlletehast.
  Rahandusminister Mart Opmanni sõnul peab Saku õlletehas uue aktsiisiseaduse järgi maksma sel aastal umbes kuus miljonit krooni aktsiisimaksu rohkem. Ettevõttele peaks antama tema sõnul siiski võimalus teha ettevalmistusi sellisteks muudatusteks. Valitsuse ettepanek lükata uute aktsiisimaksude rakendamine edasi kuni aastavahetuseni enne suvepuhkust riigikogusse ei jõudnud.
  Saku õlletehasele kuulub kohalikust õlleturust 48 protsenti. Ettevõtte esimese nelja kuu käive oli 106,6 miljonit krooni ja kasum 5,3 miljonit krooni. Saku õlletehas tootis eelmisel aastal 26 miljonit liitrit õlut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.