19. juuni 1997 kell 22:00

Saku õlletehas jätkab muutusteta

Saku õlletehase infojuht Anu Õun kinnitas eile, et suure tõenäosusega olid võimalikud meetmed Baltic Beverages Holdingu (BBH) nõukogus arutusel.

Mida otsustati, ei teadnud ta isegi. «Ootan ja loodan, et midagi öeldakse, siis teaks ka ise, kuidas edasi toimetada,» sõnas Õun.

Küsimusele, millal mingi avaldus Saku õlletehase tuleviku kohta tehakse, ei osanud Õun täpset vastust anda. «Julgen väita, et homme seda ei tehta,» märkis ta.

Erinevate õlletehast puudutavate muutuste üle arutledes ütles Õun, et igal võimalikul variandil on oma plussid ja miinused, mis on igal juhul ebamugavad õlletehase jaoks.

ASi Saku Õlletehas nõukogu liige, BBH tegevdirektor Hendrik Thermann kinnitas eile, et Saku õlletehasel läheb hästi ja tema sõnul pole õlletehase nõukogul põhjust enne järgmist korralist koosolekut augustis kokku tulla. Thermann ütles, et kogu vajaliku informatsiooni edastab Saku õlletehase tegevjuhtkond.

Aprillis riigikogus vastu võetud alkoholiaktsiisi seaduse muutmise seaduse kohaselt peavad suurtootjad, kelle tootmismaht ületab 20 miljonit liitrit aastas, alates 1. juulist õlle liitri pealt tasuma 50 senti kõrgemat aktsiisimaksu kui seni. Eesti tootjatest puudutab see ainsana Saku õlletehast.

Rahandusminister Mart Opmanni sõnul peab Saku õlletehas uue aktsiisiseaduse järgi maksma sel aastal umbes kuus miljonit krooni aktsiisimaksu rohkem. Ettevõttele peaks antama tema sõnul siiski võimalus teha ettevalmistusi sellisteks muudatusteks. Valitsuse ettepanek lükata uute aktsiisimaksude rakendamine edasi kuni aastavahetuseni enne suvepuhkust riigikogusse ei jõudnud.

Saku õlletehasele kuulub kohalikust õlleturust 48 protsenti. Ettevõtte esimese nelja kuu käive oli 106,6 miljonit krooni ja kasum 5,3 miljonit krooni. Saku õlletehas tootis eelmisel aastal 26 miljonit liitrit õlut.

Hetkel kuum