25. juuni 1997 kell 22:00

EMEXi ostab juhtkond

Nelimeti pakutud EMEXi aktsiate ostuhinda ja investeeringute mahtu ei soovinud EMEXi peadirektor ja Nelimeti juht Toomas Keridon enne erastamislepingule allakirjutamist avalikustada. Küsimusele, kas pakutud ostuhind on umbkaudu 200 miljonit krooni, vastas Keridon, et suurusjärk on õige.

Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet teatas, et nii Nelimeti pakutud ostuhind kui investeeringute maht oli 10% kõrgem kui paremuselt järgmisel, Saksa firmal HKS GmbH Handelsgesellschaft. «Praegusel juhul olen ma tulemusega rahul,» lisas Sarnet.

Nelimet tegi erastamisel koostööd Balti Cresco investeerimisgrupiga, kes oli Nelimeti finantsnõustaja ja finantseerimise korraldaja. «Tagantjärele võib öelda, et omal käel seda erastamist n-ö ära teha oleks olnud ebareaalne,» sõnas Keridon.

Keridon lausus, et oma pakkumuses nad radikaalseid muudatusi EMEXis ette ei näinud. «Ilmselt juhtkonna puhul see ongi normaalne, kui veel arvestada, et ettevõte on seni edukalt töötanud,» ütles ta.

Koostöö EMEXi praeguste partneritega, HKS GmbH Handelsgesellschafti ja Kuusakoski Oy-ga, kellele EMEX müüb vastavalt 50 ja 30 protsenti kogu toodangust, jätkub Keridoni sõnul ka edaspidi.

HKSi juht Erik Kõrge ütles, et aktsepteerib erastamisagentuuri nõukogu otsust Nelimeti võitjaks tunnistamise kohta. «Me oleme viis aastat koostööd teinud ja loodetavasti see koostöö jätkub,» lisas ta.

Umbes 220 töötajaga EMEXi möödunud aasta käive oli 301miljonit ja kasum 20,1 miljonit krooni, mõlemad näitajad on väiksemad kui 1995. aastal. Selle aasta kasumiks on prognoositud 24,9 miljonit krooni.

AS Nelimet kuulub võrdselt neljale EMEXi juhtivtöötajale eesotsas firma tegevdirektori Toomas Keridoniga.

Hetkel kuum