25. juuni 1997 kell 22:00

Mai 1997 - Tallinna Pank parandab seisu

Pankade keskmine riskisus on maikuus taas veidi tõusnud. Suuresti võib selle panna kahe suure -- Hansapanga ja Ühispanga reitingu nõrgenemise arvele. Ühispanga on riskisuse üpris järsk tõus koguni üle keskmiste privilegeeritud seltskonnast välja viinud.

Hansapanga puhul torkab silma eeskätt turuosa vähenemine (kas kaotatud Hoiupangale?), kuid üsna ühtlaselt on nõrgenenud ka teised näitajad. Ühispangas on kolm esimest näitajat halvenenud enim kogu tabelis ning ainsana on pisut paranenud aktsia tulukus -- ilmselt ei lähe PEPi pärandi korrastamine väga libedalt.

Kõige viletsamalt läheb aga hoopiski Innovatsioonipangal, mis veel möödunud aasta algul ausalt keskmike hulka kuulus. Reiting on järjekindlalt halvenenud ning mais jõudis pank esimest korda punase laterna positsiooni.

Paljukannatanud Tallinna Pank on mai suurim tõusja ning juhtgrupis välja vahetanud Ühispanga. Tallinna Panga näitajad on paranenud pea igas punktis, eriti silmatorkav edu on lühiajalise likviidsuse ning varade struktuuri osas. Oma rolli mängib siin muidugi viimane suurlaen.

Teist kuud järjest on suurimaks paranejaks Maapank, mis tõusnud küll vaid koha võrra. Ka Maapanga puhul ei saa välja tuua üht kindlat näitajat, mis oleks muutuse põhjustajaks, soodsas suunas liiguvad kõik näitajad.

Hetkel kuum