25. juuni 1997 kell 22:00

Riik müüb Rakvere piiritusetehase

Erastamisagentuuri nõukogu esimehe majandusminister Jaak Leimanni sõnul on vaja midagi ette võtta, et Rakvere piiritusetehas jälle tööle hakkaks. Ta lisas, et praegu ei ole muud väljapääsu kui erastamine ning leida investor, kes tehase toodangut müüks.

Leimann sõnas, et loodetavasti arutatakse Rakvere piiritusetehase erastamisekava juulikuu jooksul. «Teisel poolaastal tahaksime leida juba investori,» teatas ta.

Rakvere piiritusetehase kommertsdirektor Arno Kangur rääkis, et tõenäoliselt on turustada lihtsam, kui ettevõte on erastruktuuride käes, kes teavad turgu. «Kui alkoholipoliitika ja süsteem on Eestis paigas, siis ma ei näe erastamises küll midagi halba,» sõnas Kangur. «Riik saab oma maksud nagunii.»

Rakvere piiritusetehase vastu võivad tema sõnul huvi tunda need firmad, kes Moe piiritusetehase erastamisest kõrvale jäid.

Eesti piiritusetehased on sellel aastal töötanud tõrgetega ja praegu seisavad, sest piirituse eksport Venemaale on sealsete tollieeskirjade tõttu tõkestatud. Venemaa ja SRÜ riigid on siinsete piiritusetehaste ainsad ekspordipiirkonnad.

Varem on riik müünud aktsiakapitali laiendamise teel kolmandiku Moe piiritusetehasest firmale Balti Põrand eesmärgiga kindlustada tehasele turg ja tootmistegevususe jätkumine.

Hetkel kuum