• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Georges Brownes'i ootamatused

    Vandeadvokaat Maria Mägi advokaadibüroost Tark & Co valib Äripäeva lõunaks Tallinna Ärikeskuses asuva Georges Brownes'i teise korruse restorani, kus ta sageli pärastlõunast kohvi käib joomas.
    "Esimese korruse pubis ei käi ma kunagi, see koht mulle ei meeldi. Küll on aga meeldiv ülemise korruse saal," selgitab Maria Mägi, põhjendades valikut sellega, et restoran asub töökoha lähedal ja saali suurtest kaarakendest avaneb ilus vaade Vabaduse platsile.
    Georges Brownes'i restorani hindab Mägi eelkõige seepärast, et siin võib kuulata elavat klaverimängu, siin pole kunagi rahvarohke ja lärmakas nagu tavalises pubis.
    Maria Mägi hindab ka restorani interjööri. Saali keskel asub paar astet madalamale viidud ja muust saalist enam eraldatud osa, kus domineerivad pehmed toolid ja diivanid. "Siin on enam intiimsust, hea sõbra või kliendiga vestelda, juua tassi kohvi ja väikese konjaki. Üldjuhul eelistan aknaaluseid laudu," ütleb advokaat.
    Viimaks ilmuv ettekandja ulatab menüü Maria Mägile ja mulle just sellise näoga, et näe, oli neid tüütajaid veel vaja. Minu arusaamatut nägu nähes selgitab siin end enam koduselt tundev Maria Mägi: "Siin ongi selline klienditeenindus -- kõrk ja üleolev. Ettekandjad võivad siin kliendist kui õhust mööda käia. Seepärast ma siin ei lõunata."
    Menüüd lehitsedes leiab Mägi, et iga restorani menüü võiks pakkuda just seda kohta iseloomustavat firmarooga. Georges Brownes'is sellist kahjuks ei leidu.
    Eelroogadest tellib Maria Mägi Shrimp Coctaili ehk krevetid teravamaitselises kokteilikastmes (60 kr), mis tegelikult on terav vaid nime poolest. Küll aga maitsev. Minu tellitud küpsetatud kanalõigud tomati, ananassi ja majoneesiga (50 kr) on väga maitsev, mahlakas ja värske eelroog.
    Põhiroogadest valib külaline praetud lõhe estragoni-veinikastmes (105 kr) ja mina biifsteegi pipra- ja punase veini kastmes (95 kr).
    Kala on Mägi hinnangul suurepärane. Küll aga häirib lisandiks serveeritud tugeva rasva sees praetud kartulipannkoogid. "See on lubamatu, et õrna kala juurde pakutakse rasvakartuleid," on Mägi hämmeldunud. Alternatiivi, näiteks keedukartulit, ettekandja ei pakkunud. Lõhe juurde lisatud sidruniviil koosneb suuremas osas koorest, mistõttu on seda võimatu kalale pigistada.
    Biifsteek veinikastmes on maitsev ja siia sobivad samad kartulikroketid suurepäraselt. Küll võinuks praele olla lisatud enam rohelist.
    Lõuna lõpetuseks tellisin iiri kohvi (50 kr), mis on hinnale vastavalt hea. Puuviljasalat (30 kr) on aga Maria Mägi sõnul enam kui tagasihoidliku maitsega, kuigi plusspoolele seab ta selle, et vahukoor ei ole magus. "Desserdivalikul oodanuks enam fantaasiat," lisab ta. Ka veinikaarti peab daam tagasihoidlikuks.
    Ometi tuleb Maria Mägi siia tagasi. Aga ainult kohvi jooma, täpsustab ta.
    - toiduvalik 7
    - joogivalik 7
    - teenindus 3
    - kiirus 7
    - puhtus 8
    - sisekujundus 8
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Eesti puitmajatootjatele terendab Ukrainas suur tööots
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Renault' lahkumise järel vuravad Moskva tehasest välja Moskvitšid
Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas, et Venemaa pealinn võtab seal asuva Renault' tehase üle ja see hakkab tootma Moskvitši kaubamärgiga autosid.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas, et Venemaa pealinn võtab seal asuva Renault' tehase üle ja see hakkab tootma Moskvitši kaubamärgiga autosid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.