29. juuni 1997 kell 22:00

Talse katsetas ka rekordtasemeid

Reedene kauplemiskäive jäi Tallinna Väärtpaberibörsil neljapäevaga võrreldes tagasihoidlikumaks - vaid 54,2 miljonit krooni. Põhiline tegevus toimus taas Hoiupanga ja Tallinna Panga ümber. Kuuldused pankade liitumisest tekitasid elevust, ehkki Hoiupanga juhtkond asus juba hommikul kuulujuttu usinasti ümber lükkama ning pärastlõunal ühines sellega Tallinna Pank. Selle peale (mõnevõrra arusaamatult) mõlema aktsia hinnad tõusid, Hoiupank krooni ning Tallinna Pank krooni ja veerandi. Päeva suurima tõusu tegi siiski EVEA Pank, mis peatus 14,50-l. Möödunud nädala jooksul ilusat tõusu näidanud EMV aktsia jätkas teist päeva langust. Rängalt kukkusid aga vabaturu Saku õlletehas ning Estiko, kumbki üle 5%. Saku puhul jääb vaid üle tõdeda, et juhtkonna vahepealsed trikid on investorite usaldust järsult vähendanud.

Arvestades käivete vähenemist ning ostuhuvi langust rekordilähedastel hinnatasemetel, võib oletada, et vähemalt mõneks ajaks on suurem tõus möödas - kuni järgmiste kuulujuttudeni.

Hetkel kuum