29. juuni 1997 kell 22:00

Vene Hoiupank piirab välisomanike hulka

Reedene Riia börs oli veidi elavam. Käive oli 83 000 latti võrrelduna neljapäevase 39 000 latiga. Poole käibest andis Unibanka, kuigi aktsia hind jäi 3,35 latile. Maaklerite sõnul on Unibanka hind stabiliseerunud ja hoiab paigal ka teisi aktsiaid. Turgu iseloomustab likviidsuse puudumine ning konkurents riiklike võlakirjade ja erastamisväärtpaberite poolt, mis on investoritele momendil tunduvalt atraktiivsemad.

Ka Vilniuse börsil jätkus suvine vaikelu, maaklerid ei näe elavnemist ka lähinädalate jooksul. Hermise panga, väidetavalt uue soosiku käibeks jäi reedel küll vaid 570 litti.

Vene kauplemissüsteemi aktsiad langesid pärast eelnevat taevassesööstmist veidi. Pärast kuut järjestikust rekordi püstitamist ja neljapäevast kasumivõtmist jäi RTS-indeks paigale (langus 0,05%). Maaklerite sõnul turg jahtub, paljud investorid ootavad aktsiate hindade langust. Neljapäeval teatasid Venemaa Hoiupanga aktsionärid otsusest vähendada mitteresidentidest aktsionäride arvu kuni 5 protsendini. Seepeale langes reedel aktsia 4,35% 286 dollarini. Lähiajal hindade olulist tõusu ette näha ei ole.

Hetkel kuum