• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hackman süüdistab endiselt Viisnurka

  ASi Viisnurk juhatuse esimees Meelis Kukk ütles, et kõik süüdimõistetud soomlased käisid eelmisel neljapäeval ise Pärnus. Sellel nädalal on Viisnurka oodata Soome ühe kõrgkooli tehnikaspetsialiste, kellelt on tellitud ekspertiis selle kohta, kas Viisnurgas rakendatav Isotex-plaatide tootmise tehnoloogia ja vastav liin on või ei ole maha kopeeritud Hackmani Halltex-plaatide tootmise pealt.
  Kukk kinnitas, et tegu on ühe ja sama tootega, mis nüüd, alates 1992. aasta veebruarist, pärast Isotex-plaatide tootmise alustamist turul konkureerivad. Ka nende valmistamise tehnoloogia on Meelis Kuke sõnul analoogne.
  Kuid Viisnurga juhatuse esimees lisas, et niisugused valdkonnad on Eestis seni seadustega reguleerimata. AS Viisnurk on teinud süüdimõistetud soomlastega koostööd kui oma ala asjatundjatega. Kukk ütles, et seni ei ole Viisnurka kohtuprotsessi kaasatud ning et ei Soome ega Eesti politsei ole pöördunud nende poole selgituste saamiseks.
  Eesti majanduspolitsei juht Veljo Aleksandrov tõdes, et Soome kriminaalpolitsei pöördus mullu nende poole palvega uurida Viisnurga Isotex-liiniga seotud asjaolusid.
  Aleksandrovi sõnul tegeles sellega Pärnu majanduspolitsei, kusjuures seda ei tehtud avalikult. Uurimise tulemused saadeti Soome, kust mingit vastukaja Eesti politseile ei ole laekunud.
  Hackman Sisustuse Oyst kinnitati, et Soome kriminaalpolitsei tegeleb selle nn tööstusvarguse probleemiga edasi, vaatamata teise astme kohtu otsusele, millega mõisteti neljale asjaga seotud soomlasele eesotsas Hackman Sisustuse Oy endise tegevdirektori Teuvo Eskelisega tingimisi nelja- kuni kaheksakuuline vanglakaristus.
  Neljapäevane Soome ajaleht Turun Sanomat kirjutas, et lisaks peavad süüdimõistetud tasuma kokku ligi 190 000 Soome marka kohtukulude katteks.
  Meeste asutatud firmale Oy Karelian Hallex Ltd kuulunud puitkiudplaadi valmistamise liin ning sinna juurde kuuluvad valtsid on arvatud Soome riigi omandusse.
  Süüdistuse kohaselt oli üks meestest omandanud Hackmani tehnoloogia joonised ja need enda jaoks kohandanud.
  Viisnurga juhatuse esimees Meelis Kukk ütles, et Pärnus töötav Isotex-plaatide tootmisliin on pärit Lappeenrannas tegutsevast ettevõttest Konemetalli Oy.
  Samuti tegutsevad kõik süüdimõistetud soomlased Lappeenrannas ning seal peeti nende üle ka kaks aastat tagasi esimese astme kohtuprotsess.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.