1. juuli 1997 kell 22:00

Naaberbörside käibed liiguvad allapoole

Riia börsi käibed liiguvad eksponentsiaalselt allapoole. Esmaspäeval langes see 61 000 latini, eilne käive oli 45 000 latti (umbes miljon krooni). Olainfarm on teinud kaks päeva järjest rekordliikumist, langedes esmaspäeval 15% ja tehes eile languse tasa peaaegu samasuure tõusuga 2,49 latini. Heade poolaasta majandustulemuste lootused tõstsid Lode tellisetehase 5 santiimi võrra 2,21 latini.

Ka Vilniuse börsil oli esmaspäevane kauplemismaht väike, veidi elavam oli pilt eile tänu plokktehingutele, mille käive ulatus 3,2 miljoni litini. Väidetavalt välismaine investor ostis kahel päeval järjest Klaipeda naftaterminaali aktsiaid. Hansa Investeeringud ostis Alytase tekstiilikombinaadi aktsiaid ja omab nüüd 13,58% aktsiatest.

Venemaa kauplemissüsteemi aktsiad tõusid veidi teisipäeval tänu kohalike investorite ostudele. Maaklerite sõnul võtavad kohalikud sisse positsioone, lootes, et lähipäevil suurt langust ei tule. Samas on levinud arvamus, et see oli väike võnge üldise langustrendi taustal. Lukoil ja ÜES tõusid 2,9%, vastavalt 20,20 ja 0,3724 dollarini. Rostelekom tõusis 1% võrra 4,00 USDni.

Hetkel kuum