• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naaberbörside käibed liiguvad allapoole

  Riia börsi käibed liiguvad eksponentsiaalselt allapoole. Esmaspäeval langes see 61 000 latini, eilne käive oli 45 000 latti (umbes miljon krooni). Olainfarm on teinud kaks päeva järjest rekordliikumist, langedes esmaspäeval 15% ja tehes eile languse tasa peaaegu samasuure tõusuga 2,49 latini. Heade poolaasta majandustulemuste lootused tõstsid Lode tellisetehase 5 santiimi võrra 2,21 latini.
  Ka Vilniuse börsil oli esmaspäevane kauplemismaht väike, veidi elavam oli pilt eile tänu plokktehingutele, mille käive ulatus 3,2 miljoni litini. Väidetavalt välismaine investor ostis kahel päeval järjest Klaipeda naftaterminaali aktsiaid. Hansa Investeeringud ostis Alytase tekstiilikombinaadi aktsiaid ja omab nüüd 13,58% aktsiatest.
  Venemaa kauplemissüsteemi aktsiad tõusid veidi teisipäeval tänu kohalike investorite ostudele. Maaklerite sõnul võtavad kohalikud sisse positsioone, lootes, et lähipäevil suurt langust ei tule. Samas on levinud arvamus, et see oli väike võnge üldise langustrendi taustal. Lukoil ja ÜES tõusid 2,9%, vastavalt 20,20 ja 0,3724 dollarini. Rostelekom tõusis 1% võrra 4,00 USDni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.