• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank ei osta Hoiupanka

  Swedbanki asepresident Lars-Olof Ödlund kinnitas, et pank on rahul oma 20% osalusega Hoiupangas ega soovi seda suurendada.
  Ödlundi sõnul võib Swedbank suurendada oma osalust Hoiupangas juhul, kui peaks toimuma mingi ootamatu pööre panga tegevuses. Kui see juhtub, suurendab pank oma osalust Hoiupangas vaid kokkuleppel Hoiupanga juhtkonnaga. Seni pole mingit sellekohast otsust vastu võetud, lausus Hoiupanga järelevalvenõukogu esimees Joakim Helenius.
  Swedbank ja Eesti Pank sõlmisid esmaspäeval aktsiate ostu-müügilepingu, mille kohaselt keskpank müüs Rootsi pangale 7,4 protsenti talle kuulunud Hoiupanga aktsiatest. Tehingu tulemusena suurenes Swedbanki osalus Hoiupangas 19,9 protsendini. Tehingu hinda ei soovinud Ödlund avalikustada. Juhul kui Eesti Pank oleks müünud Swedbankile kõik talle kuulunud 13,64% Hoiupanga aktsiatest, oleks Swedbanki osalus Hoiupangas suurenenud 25 protsendini.
  Helenius ütles, et Swedbank on Hoiupanga äripartner, mitte keegi, kes tahab panka üle võtta. Peale Hoiupanga ressursside on nüüd võimalik kasutada ka Swedbanki vahendeid, lisas ta.
  Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupanga esindaja Eestis ja Hoiupanga nõukogu liige Jonathan Hartfield ütles, et EBRD ei kavatse oma 16,97protsendilist osalust Hoiupangas suurendada.
  Swedbank on asutatud 1820. a. Panga bilansimaht on 820 mln USD ja tal on ligi 5 mln klienti. Swedbank on Soome aktsiapanga ja ühe Poola panga osanik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.