1. juuli 1997 kell 22:00

Swedbank ei osta Hoiupanka

Swedbanki asepresident Lars-Olof Ödlund kinnitas, et pank on rahul oma 20% osalusega Hoiupangas ega soovi seda suurendada.

Ödlundi sõnul võib Swedbank suurendada oma osalust Hoiupangas juhul, kui peaks toimuma mingi ootamatu pööre panga tegevuses. Kui see juhtub, suurendab pank oma osalust Hoiupangas vaid kokkuleppel Hoiupanga juhtkonnaga. Seni pole mingit sellekohast otsust vastu võetud, lausus Hoiupanga järelevalvenõukogu esimees Joakim Helenius.

Swedbank ja Eesti Pank sõlmisid esmaspäeval aktsiate ostu-müügilepingu, mille kohaselt keskpank müüs Rootsi pangale 7,4 protsenti talle kuulunud Hoiupanga aktsiatest. Tehingu tulemusena suurenes Swedbanki osalus Hoiupangas 19,9 protsendini. Tehingu hinda ei soovinud Ödlund avalikustada. Juhul kui Eesti Pank oleks müünud Swedbankile kõik talle kuulunud 13,64% Hoiupanga aktsiatest, oleks Swedbanki osalus Hoiupangas suurenenud 25 protsendini.

Helenius ütles, et Swedbank on Hoiupanga äripartner, mitte keegi, kes tahab panka üle võtta. Peale Hoiupanga ressursside on nüüd võimalik kasutada ka Swedbanki vahendeid, lisas ta.

Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupanga esindaja Eestis ja Hoiupanga nõukogu liige Jonathan Hartfield ütles, et EBRD ei kavatse oma 16,97protsendilist osalust Hoiupangas suurendada.

Swedbank on asutatud 1820. a. Panga bilansimaht on 820 mln USD ja tal on ligi 5 mln klienti. Swedbank on Soome aktsiapanga ja ühe Poola panga osanik.

Hetkel kuum