1. juuli 1997 kell 22:00

Vaikus enne poolaastaaruandeid

Möödunud kahe päeva kauplemine on möödunud küllalt stabiilselt, 40 miljoni ringi ulatuvate mahtudega. Kauplemine väljaspool pangasektorit oli eile väga loid, enamik aktsiatest said kirja üheainsa tehingu, mõni sedagi mitte.

Põhinimekirjas ei toimunud olulisi hinnamuutusi ning pigem on hinnad mõnevõrra langenud. Põhinimekirjas langes eile enam Tallinna Pank, ligi protsendi, kuna Hoiupank taastus üleeilsest väikesest langusest. Suurelt langes ka EMV, mis liigub juba peaaegu põhinimekirja tuleku eelsel tasemel. Lisanimekirjas kaubeldi ainsana märkimisväärselt Normaga, mille hind jäi päeva jooksul muutumatuks.

On selge, et suuremaid liikumisi ei toimu börsil enne pankade aastatulemuste avaldamist. Samas on põhjust arvata, et ka nimetatud numbrid turul oluliselt midagi ei muuda, kuivõrd vastavad prognoosid tõsisematel tegijatel juba ette tehtud on ja suurüllatusi tulemas ei paista. Pidi ju viimasel hinnatõusulgi mingi realistlik põhjus olema.

Hetkel kuum