• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Käibemaksja kontroll on küsitav

  Tallinna maksuamet leidis, et Kardemon oli äripartneri tausta vastu huvi mitte tundes rikkunud käibemaksuseadust ja peab täiendavalt kandma riigieelarvesse ligi 350 000 krooni. AS Kardemon andis maksuameti kohtusse.
  Haldus- ja ringkonnakohtutes on arutlusel kümneid taolisi käibemaksuvaidlusi, mis enamasti lõpevad maksumaksja võiduga. Möödunud nädalal ASi Kardemon kohta langetatud kohtuotsus kinnitas, et ettevõte ei olnud vähendanud käibedeklaratsioonis maksusummat alusetult, vaid temale tehingupartnerite esitatud ja aktsiaseltsi tasutud arvete alusel, millel oli näidatud 18% käibemaks. Arvetel käibemaksu summa näitamisest võis maksumaksja järeldada, et arve esitajad on registreeritud käibemaksukohustuslased, ehkki nad seda polnud.
  Maksumaksjale pandud kontrollimise kohustus ja selle täitmata jätmise tagajärjed peavad olema seaduses sõnaselgelt sätestatud, leidis halduskohus.
  ASi Kardemon esindav Enn Roose selgitas, et käibemaksuseaduses ei ole kirjas kohustust kontrollida teise ettevõtte käibemaksukohustuslust. Maksuameti vastuargument oli, et äripartneri kontrolli jaoks pole eraldi seadust vaja, sest selleta ei saa täita käibemaksuseadust. «See, kuidas käibemaksukohustuslus selgeks teha, on ettevõtte probleem,» lausus Tallinna maksuameti jurist Ingrid Hoier.
  Analoogses asjas otsustas riigikohus hiljuti sellele menetlusluba mitte anda.
  Riigi maksuameti peadirektori asetäitja Aivar Sõerd sõnas, et juristide arvates vajab käibemaksuseadus selles osas täpsustamist. Samas ta märkis, et seadus ütleb piisavalt selgelt, et käibemaksukohustuslust on tarvis kontrollida. Sõerd lisas, et maksuameti käibemaksukohustusluse kontrolli kohtuvaidlused moodustavad vaid ühe osa maksuvaidlustest ja seda probleemi ei saa ületähtsustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.