3. juuli 1997 kell 22:00

Tallinna Pank ostab Saulese panka

Neljapäevases börsikauplemises domineerisid muidugimõista pangad. Poolaastatulemused avaldasid Hansa-, Hoiu- ja Tallinna Pank, lisaks veel ka EVEA pank. Täiendavaks rosinaks oli Tallinna Panga teade kavatsusest omandada veel sel aastal 100% Läti suuruselt 9. pangast, Saulese pangast.

Poolaastatulemused olid suhteliselt tugevad kõigil ning hinnad läksid taas liikvele, esialgu küll ettevaatlikult. Kõige tagasihoidlikumalt reageeriti Tallinna Panga teadetele, kuivõrd Saulese panga ostmise mõju panga käekäigule on esialgsete andmete põhjal raske hinnata, samuti olid poolaastatulemused konkurentidega võrreldes lahjemad. Hoiupanga hind tõusis 1,7%, Hansapangal 1,4% ja Tallinna Pangal 1%. Ülejäänud põhinimekirja aktsiad olid stabiilsed, kusjuures Forekspank oli päeva aktiivseim (15 mln krooni).

Vabaturul kallines ainsana EVP, tugevalt kaotasid Estiko (juba teist päeva) ja Rakvere lihakombinaat. Viimane oli ka aktiivseim üle 2 miljoni krooniga.

Hetkel kuum