6. juuli 1997 kell 22:00

Autobaas müüs ära riigikogu esimehe T?aika

Reedel riigikantselei korraldatud riigiametnikele kuulunud sõiduautode oksjonil müüdi riigikogu esimehe 1994. aasta väljalaske T?aika 240 000 krooni eest ühele eraisikule, kes soovis jääda tundmatuks.

T?aika müüdi ära alghinnaga. Kokku müüdi oksjonile pandud kolmeteistkümnest sõiduautost neli. Endisele euroministrile Andra Veidemannile kuulunud avariiline Mercedes müüdi 70 000kroonisest alghinnast 25 000 krooni võrra kallimalt. Omaniku leidis veel kaks 80ndate aastate Volgat, neist vanem 12 000 krooni ja uuem 27 000 krooni eest.

Riigikantselei autobaasi direktor Rein Jõelain teatas, et eelmisel riigiautode oksjonil, mis toimus kuu aega tagasi, müüdi neljateistkümnest autost kuus. Reedel jäid müümata mõned T?aikad, üks Mercedes, Ford, kaks Volgat ja üks ZIL-tüüpi buss.

Riigikantselei autobaas vähendab oma autoparki lähtuvalt valitsuse kevadel välja antud määrusest. Ministeeriumidele antakse määruse kohaselt üle nende käsutuses olevad ametiautod, osa autosid müüakse oksjonitel.

Autobaas vastutab esialgu veel riigikogu, riigikantselei ja valitsuse ning presidendi külaliste transpordi eest.

Jõelain sõnas, et kindlasti korraldab riigikantselei autode oksjoneid veel, kuid järgmise toimumise aega ei osanud nimetada. ÄP

Hetkel kuum