8. juuli 1997 kell 22:00

Äripäeva indeks läheneb 900 punktile

Teisipäeval jätkus Tallinna väärtpaberibörsil pankade hinnaralli. Äripäeva indeks sai uue life-high, kuna pangasektori indeksil oli see juba kolmas järjestikune ning teine ülalpool 1000 punkti taset. Suured võitjad olid taas Hansapank ja Hoiupank, kelle puhul maaklerid kommenteerisid, et aktsiad «said lihtsalt otsa» -- müüjaid ei leidunud ning see viis hinna kiiresti üles. Hansapank tõusis päeva lõpuks 5,82% ning Hoiupank 5,6%. Päeva suurima käibe tegi taas Forekspank, mis päeval kauples ülalpool 200 krooni, õhtuks jõudis aga siiski väikesesse miinusesse. Tallinna Pank kihutas samal ajal vastassuunas ning langes päevaga 2,42%. Tallinna Pank on hetkel pangaaktsiatest kõige odavam, mõnevõrra alla hinnatud ja peaks lähiajal taas tõusma hakkama. Põhinimekirjas tõusis veel ka EMV (2,32%).

Vabaturul kaubeldi usinalt Norma ja Rakverega, esimene tõusis õige pisut, teine aga langes 3,4%. Rakverel oli eile üks suur müüja ning ostjate puudus langetas hinda.

Hetkel kuum