13. juuli 1997 kell 22:00

Tallinna börsil hingetõmbehetk

Juba mõni päev oodatud kasumivõtt jõudis reedel lõpuks kohale ning pangasektori hinnad kukkusid üheainsa erandiga -- Ühispank tõusis pool protsenti. Hansapank langes 2,4%, Forekspank 1,8%, ülejäänud põhinimekirja aktsiad muutusid vähem kui protsendi. Hansapank oli ka päeva aktiivseim enam kui 27 miljoni kroonise käibega.

Maaklerite kommentaaride kohaselt oli müügisurve suhteliselt tagasihoidlik ning pikemat langust turule ei ennustata. Pigem võib oodata lähinädalatel väljapoole pangasektorit jäävate aktsiate hinnatõusu, kui hakkavad laekuma nende poolaastatulemused. Tootjad on seni pankadega võrreldes olnud tagaplaanil ja seetõttu on neil ka kasvuruumi rohkem.

Vabaturul kaubeldigi agaralt Norma ja Rakvere Lihakombinaadiga (käibed 6,5 ja 2,8 miljonit), kuid hinnad muutusid suhteliselt vähe -- alla protsendi.

Neljapäeval järsu kukkumise läbi teinud EVP toibus reedel ning tõusis 4,1%, sulgudes 0,354 krooni juures, ent käive oli vaid 2 miljonit.

Hetkel kuum