17. juuli 1997 kell 22:00

Inreko Laeva võlg ligi 30 miljonit

Maksuameti andmeil on Inreko Laeva ASil 4,5 miljonit krooni käibemaksuvõlga ning koos sotsiaalmaksuvõla ja viivistega on võlasumma kasvanud 30 miljoni kroonini.

«Oleme Inrekole koostanud 1995. ja 1996. aastal tagasimaksegraafikud, kuid neist pole kinni peetud ja mõlemad on tühistatud,» ütles maksuameti peadirektor Kalev Järvelill. Tema sõnul on Inreko saatnud maksuametile imelikke kirju, taotledes maksude ajatamist.

«Inreko saatis meile nõndanimetatud äriplaani poolteisel lehel, mis oli aga blufitud. Kuna seal polnud kajastatud võlga veeteede ametile, siis sellist dokumenti me aktsepteerida ei saanud,» rääkis Järvelill.

Uue maksegraafiku koostamine võib tulla kõne alla siis, kui maksuamet on lähinädalatel teinud Inrekos revisjoni.

Järvelille sõnul Inreko Laeva arved viimase kahe nädala jooksul liikunud vaid 400 krooni võrra. BNS

Hetkel kuum