3. august 1997 kell 22:00

Loovad suurfirmat

- Eelmise nädala neljapäeval sai avalikkus ootamatult teada, et augustis alustab Eestis tegevust uus hotellifirma, mille nimeks saab Reval Hotel Group. Uue hotellifirma eestvedajateks on pikka aega Olümpia hotelliga seotud olnud Andres Liinat ja Tarmo Sumberg.

Reval Hotel Group loodi operaatorfirma AS Hotell Olümpia ning hotelli ja restoranijuhtimisfirma Inn Grupp ühendamisel. Viimase omanikud on võrdse suurusega Liinat ja Sumberg.

Uue hotelligrupiga on lisaks Olümpiale seotud ka hotell Central, AS Taimekt, hotell Strand ja hotell Park. Reval Hotel Groupi omanikud on Baltic Republics Fund, Inn Grupp, Mercury Asset Management ja veerandi ulatuses väikeaktsionärid, kes juulis toimunud aktsiate avaliku müügi käigus otsustasid endale soetada operaatorfirma AS Hotell Olümpia riigile kuuluvaid aktsiaid.

Uus hotellifirma loodab aktiivselt tegevust alustada naaberriikides, eelkõige endise Nõukogude Liidu aladel. Firma kavatseb aktsiad noteerida ka Tallinna väärtpaberibörsil.

Algselt töötas Andres Liinat ASis Hotell Olümpia tegevdirektorina ja Tarmo Sumberg tema asetäitjana. Olümpia tegevjuhtidena asutasid nad Inn Grupi, mis hakkas pakkuma Olümpia hotellile juhtimisteenust.

Peale juhtimisteenuse pakkumise lepingu õnnestus Inn Grupil omada ka viis protsenti operaatorfirma ASi Hotell Olümpia aktsiatest. Enne Reval Hotel Groupi loomist olid Liinat ja Sumberg oma osa- lust suurendanud 12,5%ni.

Loodavas Reval Hotel Groupis omavad kaks edukat hotelliärimeest 20 protsendi suurust osalust.

Hetkel kuum