3. august 1997 kell 22:00

Westfalia tuleb Karksi kaudu

Möödunud aastal 18miljonilise käibe saavutanud AS Karme loodab tänavu 5--10% suurust käibe kasvu ja selle nimel on juba investeeritud üle 2 miljoni krooni. Praegu paigaldatakse Saksamaalt 500 000 krooni eest ostetud täisautomaatset õllevillijat, mis peaks parandama Karksi õlle kvaliteeti.

«Seni on nii Eestis kui ka Lätis ja Leedus piimatööstused ning ka õlle-, mahla- ja veinitehased kasutanud peamiselt rootslaste Alfa-Lavali seadmeid, aga meie kaudu tahab Balti turul kanda kinnitada sakslaste Westfalia tootmiskett,» ütles ASi Karme juhatuse esimees Jüri Kert. Tema sõnul paigaldati Karksi veinitehasesse Westfalia separaator, mis võimaldab veinitootmist kiirendada.

«See on esimene Westfalia separaator Baltimaades ja maksab 45 000 Saksa marka,» ütles Kert.

Karksis on õlle- ja veinivalmistamist nõustamas ja tehnoloogiat täiustamas käinud mitu saksa spetsialisti. Möödunud nädalal leidis Karksi õlu Soomes Kotka merepäevadel nii hea vastuvõtu, et sõlmimisel on esimene Karksi õlle hulgimüügileping Soome.

Hetkel kuum