• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rivaalid lõid liidu

  Et liitu tsementeerida, ostab Microsoft seitse protsenti Apple'i aktsiaid 150 miljoni dollari eest. Microsoft nõustus ühtlasi andma populaarse Office'i tarkvara välja Macintoshi formaadis. Apple teatas omakorda, et valib Microsofti Exploreri oma eelistatud internetisirvijaks.
  Sensatsioonilise uudise teatavaks teinud Apple'i kunagine rajaja Steve Jobs, kes tahab firmat jälle edukaks muuta, ütles, et Microsoft ja Apple peavad oma minevikulahkhelidest üle olema.
  «Usume, et Apple annab arvutitööstusse hiiglasuure panuse,» ütles Microsofti juhatuse esimees ja peadirektor Bill Gates kahe firma liitu kommenteerides.
  Microsofti liit Apple'iga jahmatas investoreid. Microsofti, mis domineerib personaalarvutite turul oma Windowsi tarkvaraga, peetakse Apple'i raskuste üheks peasüüdlaseks.
  Kuigi Apple ja Microsoft on olnud rivaalid, on nad teinud peaagu 20 aastat pidevat koostööd. Microsoft oli üks esimesi Macintoshile ja Apple'i varasematele mudelitele tarkvara teinud firmadest.
  «1984. aastal seisime Steve Jobsiga kõrvuti, kui Microsoft tõi välja Microsoft Exceli, mis lisas Maci potentsiaalseid võimalusi,» ütles Bill Gates. «Täna me tahame miljonitele Macintoshi tehnoloogia kasutajatele kinnitada, et Microsofti tooted Macile on ka edaspidi neile kättesaadavad.»
  Apple Computer sündis 1. aprillil 1976. aastal ning firma esimene arvuti jõudis müüki sama aasta suvel, makstes 666,66 dollarit. 1980. aastal läks Apple börsile, pannes seal müüki 4,6 miljonit aktsiat hinnaga 22 dollarit tükk. 1984. aastal tuli turule legendaarne Macintosh.
  Pärast kolmapäevase otsuse teatavaks tegemist kerkis Apple'i aktsia korraga 33%. AP-BNS-FT-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.