• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspank toibus ehmatusest

  Reedel jätkus Tallinna väärtpaberibörsil pangaaktsiate tõus. Börsikäive püsis endiselt kõrge -- 176 miljonit. Enim (7,14%) tõusis Forekspank tänu Venemaal külmutatud arvete probleemi ilmselt peatsele lahendusele. Tugevalt tõusid ka Tallinna Pank ja Ühispank, vastavalt 6,08 ja 5,63%. Farmaatsiatehase aktsia hind taandus, langedes kahepäevase suurtõusu järel 3,17%, kuivõrd konkreetse uue informatsiooni puudumine ettevõtte kohta piiras tõusu kandepinda.
  Vabaturul kogub end jätkuvalt Saku õlletehas, mis reedel tõusis 2,43% 38 kroonini. Saku on seega praktiliselt taastanud kesksuvel alanud languse eelse hinnataseme. Langesid aga Estiko ja Kalev, esimene koguni üle 4%.
  Järgmine nädal peab näitama, kui palju kohalikel spekuleerijatel närvi jätkub ning kui tugev on korrektsioon. Suvehooaja peatne lõpp ja positiivne makromajanduspilt viitavad siiski tõsisema langustrendi küllalt väikesele tõenäosusele. Teisalt on vähetõenäoline ka senise tõusutempo jätkumine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.