10. august 1997 kell 22:00

Forekspank toibus ehmatusest

Reedel jätkus Tallinna väärtpaberibörsil pangaaktsiate tõus. Börsikäive püsis endiselt kõrge -- 176 miljonit. Enim (7,14%) tõusis Forekspank tänu Venemaal külmutatud arvete probleemi ilmselt peatsele lahendusele. Tugevalt tõusid ka Tallinna Pank ja Ühispank, vastavalt 6,08 ja 5,63%. Farmaatsiatehase aktsia hind taandus, langedes kahepäevase suurtõusu järel 3,17%, kuivõrd konkreetse uue informatsiooni puudumine ettevõtte kohta piiras tõusu kandepinda.

Vabaturul kogub end jätkuvalt Saku õlletehas, mis reedel tõusis 2,43% 38 kroonini. Saku on seega praktiliselt taastanud kesksuvel alanud languse eelse hinnataseme. Langesid aga Estiko ja Kalev, esimene koguni üle 4%.

Järgmine nädal peab näitama, kui palju kohalikel spekuleerijatel närvi jätkub ning kui tugev on korrektsioon. Suvehooaja peatne lõpp ja positiivne makromajanduspilt viitavad siiski tõsisema langustrendi küllalt väikesele tõenäosusele. Teisalt on vähetõenäoline ka senise tõusutempo jätkumine.

Hetkel kuum