• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Credit Suisse kavandab ühinemist

  Liitumise järel tõuseb CSi grupp ?veitsi suurimaks pangaks. Ülemaailmses ulatuses on tegemist suuruselt kolmanda varahalduriga, mille juhtida on 465 miljardit dollarit. CSi grupi peadirektor Lukas Mühlemann ütles, et uus grupp tõuseb maailma kümne juhtiva finantsteenustefirma hulka, mille turukapitalisatsioon on umbes 37 miljardit dollarit.
  Mõlema firma aktsionärid peavad ühinemise heaks kiitma 5. septembril. CSi grupp pakub aktsionäridele iga Winterthuri aktsia eest 7,3 CSi grupi aktsiat. Reedeste hindade põhjal võidavad Winterthuri aktsionärid seitse franki aktsia pealt. Winterthur säilitaks Credit Suisse'i grupi koosseisus oma iseseisvuse ja nime.
  Uuel grupil oleks umbes 15 miljonit klienti. Liitumine võimaldaks kolme aastaga kokku hoida 300--350 miljonit ?veitsi franki ehk 200--233 miljonit dollarit.
  Credit Suisse'i esimese poolaasta kasum kasvas 70% ja ulatus 1,4 miljardi 933 miljonit dollarini. Diilerite sõnul on investorid mures CSi plaani pärast laiendada kapitali 1,5 miljardi ?veitsi frangi võrra. See peaks vähendama kasumit aktsia kohta järgmisel aastal umbes 4% võrra.
  Analüütikute sõnul seab liitumine surve alla CSiga konkureerivad pangad Union Bank of Switzerland ja Swiss Bank Corp. AP-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.