• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Credit Suisse kavandab ühinemist

  Liitumise järel tõuseb CSi grupp ?veitsi suurimaks pangaks. Ülemaailmses ulatuses on tegemist suuruselt kolmanda varahalduriga, mille juhtida on 465 miljardit dollarit. CSi grupi peadirektor Lukas Mühlemann ütles, et uus grupp tõuseb maailma kümne juhtiva finantsteenustefirma hulka, mille turukapitalisatsioon on umbes 37 miljardit dollarit.
  Mõlema firma aktsionärid peavad ühinemise heaks kiitma 5. septembril. CSi grupp pakub aktsionäridele iga Winterthuri aktsia eest 7,3 CSi grupi aktsiat. Reedeste hindade põhjal võidavad Winterthuri aktsionärid seitse franki aktsia pealt. Winterthur säilitaks Credit Suisse'i grupi koosseisus oma iseseisvuse ja nime.
  Uuel grupil oleks umbes 15 miljonit klienti. Liitumine võimaldaks kolme aastaga kokku hoida 300--350 miljonit ?veitsi franki ehk 200--233 miljonit dollarit.
  Credit Suisse'i esimese poolaasta kasum kasvas 70% ja ulatus 1,4 miljardi 933 miljonit dollarini. Diilerite sõnul on investorid mures CSi plaani pärast laiendada kapitali 1,5 miljardi ?veitsi frangi võrra. See peaks vähendama kasumit aktsia kohta järgmisel aastal umbes 4% võrra.
  Analüütikute sõnul seab liitumine surve alla CSiga konkureerivad pangad Union Bank of Switzerland ja Swiss Bank Corp. AP-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Tallinna börs lõpetas nädala LHV ja Enefiti tõukel plussis
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Restoraniomanik Michelini tunnustusest: veel ei tea, kuidas see mõjutab
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.