12. august 1997 kell 22:00

Credit Suisse kavandab ühinemist

Liitumise järel tõuseb CSi grupp ?veitsi suurimaks pangaks. Ülemaailmses ulatuses on tegemist suuruselt kolmanda varahalduriga, mille juhtida on 465 miljardit dollarit. CSi grupi peadirektor Lukas Mühlemann ütles, et uus grupp tõuseb maailma kümne juhtiva finantsteenustefirma hulka, mille turukapitalisatsioon on umbes 37 miljardit dollarit.

Mõlema firma aktsionärid peavad ühinemise heaks kiitma 5. septembril. CSi grupp pakub aktsionäridele iga Winterthuri aktsia eest 7,3 CSi grupi aktsiat. Reedeste hindade põhjal võidavad Winterthuri aktsionärid seitse franki aktsia pealt. Winterthur säilitaks Credit Suisse'i grupi koosseisus oma iseseisvuse ja nime.

Uuel grupil oleks umbes 15 miljonit klienti. Liitumine võimaldaks kolme aastaga kokku hoida 300--350 miljonit ?veitsi franki ehk 200--233 miljonit dollarit.

Credit Suisse'i esimese poolaasta kasum kasvas 70% ja ulatus 1,4 miljardi 933 miljonit dollarini. Diilerite sõnul on investorid mures CSi plaani pärast laiendada kapitali 1,5 miljardi ?veitsi frangi võrra. See peaks vähendama kasumit aktsia kohta järgmisel aastal umbes 4% võrra.

Analüütikute sõnul seab liitumine surve alla CSiga konkureerivad pangad Union Bank of Switzerland ja Swiss Bank Corp. AP-BNS

Hetkel kuum