14. august 1997 kell 22:00

Börsi langus selleks korraks läbi

Nädala alguse kiire langus peatus juba kolmapäeval, kui aktsiate hinnad stabiliseerusid. Neljapäeval toimus juba mõningane tõus. Käive langes pea 100 miljoni kroonini. Pangasektori aktsiad olid kõik plusspoolel, edukaimaks oli Ühispank, mis tõusis 5,5%, 94,75 kroonini. Üle 3% tõusid ka Tallinna Pank ja Forekspank. Aktiivseim oli Hansapanga aktsia, mille käive lähenes 38 miljonile.

Vabaturul oli suurim tõusja Rakvere lihakombinaat (+5,2%) ning oli ka aktiivseim (EVP järel) 1,2miljonilise käibega. EVP käive oli üle 17 miljoni ning hind tõusis ligi 5%. Tõusu põhjusena nägid maaklerid erastamisagentuuri teadet, mille kohaselt saab nüüd enamate ettevõtete erastamisel tasuda pool ostusummast EVPdes.

Tugev korrektsioon on selleks korraks ilmselt läbi. Hindade uueks tõusuks puudub hea põhjus, kuna hinnatase on piisav hõlmamaks ka kõige optimistlikumaid majandustulemusi. Ka tõsisem langus tundub väheusutav. Pigem on tulemas kauaoodatud stabiliseerumine.

Hetkel kuum