• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsi langus selleks korraks läbi

  Nädala alguse kiire langus peatus juba kolmapäeval, kui aktsiate hinnad stabiliseerusid. Neljapäeval toimus juba mõningane tõus. Käive langes pea 100 miljoni kroonini. Pangasektori aktsiad olid kõik plusspoolel, edukaimaks oli Ühispank, mis tõusis 5,5%, 94,75 kroonini. Üle 3% tõusid ka Tallinna Pank ja Forekspank. Aktiivseim oli Hansapanga aktsia, mille käive lähenes 38 miljonile.
  Vabaturul oli suurim tõusja Rakvere lihakombinaat (+5,2%) ning oli ka aktiivseim (EVP järel) 1,2miljonilise käibega. EVP käive oli üle 17 miljoni ning hind tõusis ligi 5%. Tõusu põhjusena nägid maaklerid erastamisagentuuri teadet, mille kohaselt saab nüüd enamate ettevõtete erastamisel tasuda pool ostusummast EVPdes.
  Tugev korrektsioon on selleks korraks ilmselt läbi. Hindade uueks tõusuks puudub hea põhjus, kuna hinnatase on piisav hõlmamaks ka kõige optimistlikumaid majandustulemusi. Ka tõsisem langus tundub väheusutav. Pigem on tulemas kauaoodatud stabiliseerumine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.