• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maja lukk

  Hiljuti püüdsin kuuest pangast teada saada, kui palju nad on tänavu eluasemelaenu väljastanud. Pealtnäha lihtsa ülesande lahendamine sisustas terve mu tööpäeva.
  Esimene kõne üldnumbril. Meeldiva häälega sekretärineiu kuulab ära, milliseid andmeid ajakirjanik vajab. «Üks hetk,» ütleb ta siis ja torust kostab ootemuusikat. Veidi aja pärast on teispool kõnetraati järgmine neiu. Räägin uuesti, mis mureks. «Üks hetk,» kõlab vastus ja taas kuulen muusikat. Nii kordub see veel paar korda, kuni mulle nimetatakse isik, kes kindlasti oskab minu küsimustele vastata, kuid kes viibib parajasti majast väljas.
  Jätan oma telefoninumbri. «Me võtame teiega ühendust,» kinnitab näitsik liini teises otsas. Pärast paaritunnilist ootamist alustan helistamist algpunktist. Vestlen uuesti ühe, teise, kolmanda, neljanda sekretäriga. Ükski neist ei ole minust ega minu soovist midagi kuulnud.
  Jääb mulje, et üks korralik kommertspank on vähemalt sama keeruline süsteem kui nõukogude võim.
  Tegelikult tundub, et nii pankades kui teisteski väga suurteks kasvanud ettevõtetes on paralleelselt välja kujunenud kaks võimustruktuuri: juhtkond ja sekretärid. Juhatuse esimehele helistades saad kiiresti vastuse ka kõige tühisemale küsimusele. Sekretärile helistades jääb sulle sageli vaid rõõm suhtlemisest.
  Ma ei taha vaidlustada vana tõde, et hea sekretär on maja lukk. Ja minugi poolest võib mõni maja lukku jäädagi, kui omanik nii seadnud on. Ärgu aga tulgu hiljem kurtma, et teda puudutavad andmed on hangitud kõrvalistest allikatest või ei ole tema arvamust küsitud.
  Ajakirjandusega jõuab sina peale ikka vaid see, kes järgib kahte põhitõde: 1) ajakirjanikul on vastuse saamisega alati väga kiire, 2) kui vastust ei saa, ilmub lugu niikuinii.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.