19. august 1997 kell 22:00

Tallinna börsil oli rekordiline käive

Teisipäevasel Tallinna börsil jätkus aktsiahindade tormiline tõus. Sündis ka uus käiberekord -- 277 miljonit krooni. Aktiivne kauplemine viitab sellele, et tõus võib jätkuda ka järgnevatel päevadel.

Põhilised sündmused leidsid aset taas pangasektoris, kus käibeliidriks oli Hansapank 78 miljoniga. Enim tõusis aga Tallinna Panga aktsia -- koguni 13,73%. Ilmselt on investorid ületanud teatud psühholoogilise tõrke panga suhtes ja seega võib oodata hinnatõusu jätkumist. Tugevalt tõusid veel Ühispank ja Hansapank.

Väljaspool pangasektorit näitas korralikku käivet börsinimekirja uustulnuk Tallinna Kaubamaja (2,3 miljonit, +2,3%), Norma ja Merko Ehitus. Viimane on ilmselt üle saanud börsiletuleku järgsest langusest ning hakkab leidma oma hinnataset 105-- 110 krooni vahemikus.

Vabaturul tegi suurt käivet EVP, mis pisut tugevnes. Estiko aktsia langes 3% ning tõenäoliselt liigub samas suunas ka homme.

Ülejäänud vabaturu aktsiate hinnad jäid põhiliselt samaks.

Hetkel kuum