19. august 1997 kell 22:00

Tartu teaduspargist sai sihtasutus

TTAga on seotud 30 firmat, neist 25 paiknevad teaduspargis. TTAga ühinenud firmade teadus- ja tehnoloogiamahuka toodangu käive oli üle-eelmisel aastal üle kaheksa miljoni krooni ja eelmisel aastal umbes 20 miljonit krooni.

Teaduspargi tegevdirektori Enn Erme sõnul näeb teaduspargis väljatöötatav arengukava kindlasti ette cad-õppekeskuse rajamise. Konstruktorite arvutialase väljaõppe projekt maksab umbes pool miljonit krooni, sõnas Erme.

TTA juhatuse liige Raivo Tamkivi ütles, et tartlased korraldavad novembri lõpus koos loodava Tallinna tehnikainstituudi innovatsioonikeskuse ja Euroopa Liidu innovatsiooni infokeskusega (FEMIRC) Eestis Eesti--Rootsi tehnoloogiapäevad Rootsis. «Anname Eesti kõrgtehnoloogia tootmisfirmadele võimaluse leida juurde äripartnereid,» rääkis Tamkivi. Tamkivi oli TTA eelmine direktor, praegu käivitab ta Tallinna tehnikaülikooli innovatsioonikeskust.

Erme lausus, et ME Tartu Teaduspargi Arendusfirma kustutatakse lähiajal ettevõtteregistrist, sest kogu vara on antud sihtasutusele Tartu linna poolse asutajapanusena. Ülejäänud neli sihtasutuse asutajat -- Tartu maakond, Tartu ülikool, põllumajandusülikool ja füüsikainstituut -- tegid rahalise panuse, lisas Erme. Kokku ulatub see üle 40 000 krooni.

Erme sõnul on Tartu ülikool nõus sihtasutusele üle andma teaduspargi kõrval oleva laokompleksi. «Ülikool saab aga seda teha alles siis, kui riik on selle territooriumi ülikoolile tagasi andnud,» täpsustas Erme. Ka füüsikainstituut on valmis oma asutajapanust suurendama. «Füüsikainstituut ootab haridusministeeriumi luba eraldada sihtasutusele teaduspargi kõrval asuvast hoonest üle 500 ruutmeetri,» täpsustas Erme.

Hetkel kuum