26. august 1997 kell 22:00

Viljandi hotell saab kevadeks uue näo

Viljandi hotelli kinnistu omaniku ASi Real-Reisid juhatuse esimees Jaanus Ilp ütles, et hoone 2--3tärnilise hotelli tasemel ümber ehitamine läheb maksma 15 miljonit krooni.

Projekteerimistööde peatöövõtja on büroo Tari, mis on projekteerinud ka kevadel Tallinnas valminud Finest Hotel Groupile kuuluva hotelli Santa Barbara. Projekteerija on lubanud Jaanus Ilbi sõnul projekti omanikule üle anda detsembris. «Ideaalvariandi kohaselt, kui kooskõlastused saadakse õigeaegselt ning projekti finantseerimine läheb nii, nagu me oleme planeerinud, peaks hotell järgmise aasta mai lõpuks olema valmis,» lausus Ilp.

Viljandi hotelli renoveerimise käigus suurendatakse hotellikohtade arvu varasemalt 47 kohalt sajale. Selleks võetakse Ilbi sõnutsi kasutusele seni kasutamata ruumid ning ehitatakse välja tühjana seisnud katusealune korrus. Koos pööningukorrusega on hoones viis korrust.

«Praegu on hotellis 60 kõigi mugavustega tuba, kuigi need mugavused pärinevad aastatest 1983--1997,» kirjeldas Ilp hotelli hetkeseisu.

Ilbi sõnul kannataks hotell välja ka neljatärnihotelli rajamise, kuid tema sõnul on see alles tulevase nõudluse küsimus. «Püüame juba praegu projekteerimise juures arvestada kõiki nelja tärni nõudeid, mis puudutavad parklaid, toitlustamist ja kõike muud,» lausus Ilp.

Ilbi sõnul on kavatsus hotell remondi ajaks täielikult sulgeda.

Renoveerimistööde finantseerimisallikad on Ilbi sõnutsi seniajani lahtised. Ta lausus, et tõenäoliselt on hotelli finantseerimisest huvitatud Tallinna Pank, kuna samas hoones asub ka Tallinna Panga filiaal.

Tallinna Panga Viljandi filiaali juhataja Ove Lainase sõnutsi ei ole neil hotelli omanikuga veel remonditööde rahastamisest konkreetselt juttu olnud, kuid hoone kordategemisest on Tallinna Pank huvitatud ja on valmis leidma vajaduse korral ka lahendi renoveerimistööde finantseerimiseks.

Jaanus Ilbi sõnul oleks Real-Reisid valmis võtma hotelli juhtima mõne operaatorfirma, kui selline firma ennast välja pakuks.

Seniste telefonivestluste põhjal ei ole Inn Grupp ja Finest Hotel Group Viljandis hotellitegevuse arendamisest huvitatud, lausus Ilp. «Viljandis on turule tulek tunduvalt lihtsam kui mujal, sest siin on täiesti riskivabalt võimalik hõivata tühi turuni??,» lisas ta.

Praegu on Viljandis veel kaks hotelli, Oma Kodu ja Männimäe. AS Real-Reisid ostis Viljandi hotelli juuli alguses Tallinna Pangalt, kes omakorda soetas Viljandi väärtuslikumaks peetud kinnistu kolme miljoni krooni eest 1995. aastal.

AS Real-Reisid on Otepääl tegutsev turismifirma, mis on ühtlasi ka riigile kuuluva Sangaste lossi rentnik.

Hetkel kuum