• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lihatööstusettevõtted suurendavad toodangut

  Adavere lihatööstuse tegevdirektori Harri Nukke sõnul on nende ettevõtte toodangumaht suurenenud alates maist 30 tonnilt 45 tonnile nädalas. Kõige enam kasvas suvel Saksa retseptide järgi valmistatud õllevorsti-, doktorivorsti- ja sardellitoodang, lausus Nukke.
  Adavere lihatööstus on toonud tänavu turule täislihatooted ja spetsialiseerunud nende kaudu kallimate lihatoodete valmistamisele. Kuigi ettevõtte seitsme kuu kasum oli ainult 3000 krooni, soovib Adavere lihatööstus lõpetada käesoleva aasta 500 000 kroonise kasumi ja 78 mln krooni suuruse käibega.
  Toodangumahtu on suvel suurendanud ka teised Eesti lihatööstused, sh Rakvere ja Valga lihakombinaat.
  «Kõige suurem kasv oli juunis, juulis oli võrreldes juuniga väike langus, august oli korralik ja augusti lõpus hakkab müük seoses kooliminekuga jälle langema,» rääkis Rakvere lihakombinaadi äridirektor Hindrek Haarde.
  Valga lihakombinaadi tegevdirektor Elmut Paavel lausus, et eelmine kuu oli lihakombinaadi müügitulemuste osas rekordkuu, sest võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvas lihakombinaadi käive 40 protsenti.
  Peamiselt suurenes Valga toodete müük suitsuliha, suitsuvorstide, viinerite ja sardellide arvel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.