Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Mitu asekantslerit on lubanud täita peaminister Mart Siimanni korraldust ja lahkuda 1. septembriks riiklike ettevõtete haldusnõukogudest, kuid majandusministeeriumi asekantslerist Arvi Hamburgist võib saada ministeeriumi nõunik, et ta saaks jätkata tööd riigi osalusega ettevõtete haldusnõukogudes.
    «Nõuniku kohal töötamine on Hamburgile parem, sest nii saab ta jätkata riigi osalusega ettevõtete haldusnõukogudes,» ütles üks tundmatuks jääda soovinud riigiametnik.
    Majandusministeeriumi pressiesindaja Kaja Tullus ei osanud eile õhtul Hamburgi üleviimist kommenteerida.
    Eelmisel aastal jõustunud avaliku teenistuse seaduse järgi ei tohi ministeeriumide kantslerid ega asekantslerid kuuluda muudesse ametitesse, seni aga eirasid mitmed asekantslerid seadust. Arvi Hamburg kuulub RE Eesti Energia, ASi Eesti Põlevkivi ja ASi Eesti Gaas haldusnõukogusse.
    Kolmapäevaks ei olnud rahandusministeeriumi asekantsler Peep Lass veel kõigist haldusnõukogudest lahkunud, kuid lubas seda teha 1. septembriks.
    «Praegu on vormistamisel kõik vajalikud dokumendid ja 1. septembriks saab kõik korda,» ütles rahandusministeeriumi pressiesindaja.
    Teede- ja sideministeeriumi asekantsler Viktor Palmet on kõigist haldusnõukogudest lahkunud, ütles ministeeriumi pressiesindaja. BNS
    INKO Balti Panga aktsionärid peavad täna Tallinnas aktsiakapitali laiendamise eesmärgil üldkoosoleku.
    Esialgse kava kohaselt tuleb üldkoosolekul arutsele INKO Balti Panga aktsiakapitali laiendamine ning panga aktsiate müük Singapuri firmade grupile. Panga juhatuse esimees Jüri Trumm on öelnud, et Singapuri firmad on valmis panka investeerima 2,5 miljonit dollarit. BNS
    Eile pärastlõunaks leppisid Eesti ja Ungari delegatsioonid kokku vabakaubanduslepingu tingimuste üle kahe riigi vahel. Millal vabakaubanduslepingule alla kirjutatakse, jäi lahtiseks.
    «Loodame, et lepingule kirjutatakse alla sellel aastal, kuid midagi täpsemat pole veel teada,» teatas Marin Mõttus välisministeeriumi pressitalitusest. Läbirääkimistel ei lepitud tema sõnul kokku aega, millal vabakaubandusleping võiks kehtima hakata.
    Mõttuse sõnul mingeid erandeid vabakaubanduslepinguga kindlaks ei määratud. Samas ei soovinud ta vabakaubanduslepingu sisu enne allakirjutamist täpsemalt kommenteerida.
    Seni on Eestil Ida-Euroopa riikidest vabakaubanduslepingud T?ehhi, Slovakkia ja Sloveeniaga. Mõttuse sõnul on pooleli läbirääkimised vabakaubanduslepingu sõlmimiseks Poolaga. ÄP
    Valitsus alustas läbirääkimisi rahvusvahelise valuutafondiga (IMF) Eesti 1998. aasta majanduspoliitika memorandumi üle.
    «Läbirääkimised IMFi missiooniga kestavad kaks nädalat kuni 8. septembrini,» ütles rahandusministeeriumi makroprognoosi ja analüüsi talituse juhataja Mai Talvik.
    Talviku sõnul on enne memorandumi teksti juurde asumist vaja vaadata üle Eesti selle aasta majandustulemused, järgmise aasta riigieelarve projekt, majanduse arengu prognoosid ja ühtlustada kõik arvandmeid. BNS
    Peaminister Mart Siimann kulutab enam kui kolmveerand oma palgast Ühispangast korteri ehituseks võetud üle miljoni krooni suuruse laenu tasumiseks.
    «Selleks läheb suurem osa minu palgast,» kinnitas Siimann eile. «Laenuprotsent oli siis suurem kui praegu,» lisas ta.
    Siimann ütles, et kokkuleppel Ühispangaga on tema laenu tagasimaksmise andmed konfidentsiaalsed.
    Riigi Teataja andmetel oli Siimann 1. märtsi seisuga Ühispangale võlgu 1 002 197 krooni. Kui eeldada, et Siimann sai laenu 15 aastaks 12,5 protsendiga, peaks ta iga kuu pangale tagasi maksma 12 350 krooni. Siimanni palk peaministrina on praegu 18 900 krooni, millest pärast maksude tasumist jääb järele 13 986 krooni. Järelikult jääks tal ülaltoodud tingimustel pärast laenuosa maksmist palgast alles 1656 krooni.
    Kui Siimann sai 12,5protsendilise laenu 20 aastaks, peaks ta iga kuu tagasi maksma 11 384 krooni.
    Oletatavasti on Siimann pidanud peaministriks oleku ajal maksma Ühispangale tagasi 68 000--74 000 krooni. «Meil abikaasaga on praegu käsil ränk kokkuhoiupoliitika,» ütles Siimann jaanuaris. BNS
    Bankend Eesti AS müüs talle kuulunud 51 protsenti ASi Bankend Auto aktsiatest ülejäänud 49 protsendi omanikule Aleksei Kraizmerile.
    Bankend Eesti tegevdirektori Viktor Tuule sõnul tingis aktsiate müümise soov pühenduda enam imporditegevusele. Bankend Auto tegeles kokkuleppel MEga Valika valesti pargitud autode äravedamisega Tallinna kesklinnast.
    Tehingu hinda pooled ei avalda. Vastavalt lepingule peab uus omanik kahe kuu jooksul vahetama ettevõtte ärinime. BNS
    Vastavalt Tallinna Panga nõukogu otsusele sõlmitakse aktsiaoptsioonilepingud Tallinna Panga Grupi ettevõtete juhtkondade liikmete ja panga võtmeisikutega, teatas eile Tallinna Panga finantsturgude direktor Martti Siimann.
    Siimanni teatel on aktsiaoptsiooni maht 570 000 aktsiat ehk ligi kuus protsenti kogu panga aktsiate üldarvust. Aktsiaoptsiooniks ei emiteerita panga poolt uusi aktsiaid, väitis ta.
    Aktsiaoptsiooni kasutamiseks fikseeriti aktsia hind käesoleva aasta 15. augustil. Periood, mille jooksul on õigus kasutada aktsiaoptsiooni, on 1. august 1999 -- 1. august 2002, teatas Siimann. Optsiooni kasutamiseks fikseeritud aktsia hind on 72 krooni. ETA
    Viljandi maavanema juures arutati eile Võhma puhatusseadmete rajamist. Kaalumisel oli, kas ehitada Võhma uued puhastusseadmed või renoveerida praegused, lihakombinaadile kuulunud seadmed. Eile veel otsusele ei jõutud.
    AS Maves esitas nõupidamisest osavõtjatele eksperthinnangu tulemused mõlema variandi kohta, ütles Viljandi maavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja asetäitja kt Tõnis Korts.
    Rohkem kalduti pooldama uute seadmete ehitamist, see oleks odavam variant, märkis Korts.
    Võhma linnapea Enno Plaks on samuti öelnud, et otstarbekam oleks ehitada linnale uued puhastusseadmed. Lihakombinaadi seadmete võimsus on umbes kümme korda suurem kui Võhma linnal praegu vaja oleks. Praegused puhastusseadmed asuvad ligi kilomeetri kaugusel kohast, kuhu veed suunduvad. Uued seadmed tahetakse ehitada perspektiivitundega, et neid saaks vajadusel laiendada.
    Lihakombinaadi ostnud firma Trade Energy Best, kes on lubanud Võhmas ?ampinjonikasvatuse käivitada ja edaspidi oma tegevust laiendada, on küll teatanud nende tootmise esialgses etapis tekkiva reovee koguse, aga pole rääkinud selle koostisest ega nimetanud tootmise laiendamise järgset vee hulka, märkis Korts. Uus nõupidamine toimub Võhmas 15. septembril. ETA
    Esmaspäevase seisuga moodustab väljastatud erastamisväärtpaberite (EVPde) arv üle 14,5 miljardi, mis on 22,1 miljoni võrra rohkem kui nädal varem.
    Rahandusministeeriumi teatel oli sealhulgas kasutusarvetel ligi kuus miljardit EVPd. Füüsiliste isikute arvete jäägid moodustasid 5,7 miljonit ja juriidiliste isikute arvete jäägid 300 miljonit EVPd.
    Depooarvetel, mille väärtus võrdub EVPde nimiväärtusega füüsiliste ja juriidiliste isikute väärtpaberikontodel, oli 200,2 miljonit EVPd. Depooarvete jääk suurenes nädalaga 14,1 miljoni krooni võrra.
    Kustutusarvete jääk moodustas 6,3 miljardit, sealhulgas erastamisagentuuril 3,2, Hüvitusfondil 1,2 miljardit ning maa erastamise korraldajatel 478,9 ja eluasemefondil 79,4 miljonit EVPd. BNS
    Peaminister Mart Siimann arutas teisipäeval lõppenud visiidil Kieli regulaarse laevaühenduse taastamist Eesti ja Saksamaa vahel.
    Eesti on laevaühenduse osas teinud konkreetsed ettepanekud, ütles Siimann kolmapäeval pressikonverentsil. Siimanni sõnul lubas Schleswig-Holsteini liidumaa peaminister arutada Saksa äriringkondadega laevaühenduse loomise võimalusi.
    Praegu on Eestist Saksamaale regulaarne lennu- ja bussiühendus. BNS
    Hoiupanga korraldusel emiteeris Hoiupanga Liising kolmapäeval 30 miljoni krooni eest kolmekuulisi kommertspabereid.
    «Kommertspaberite intress on 7%,» ütles raha- ja kapitaliturgude osakonna juhataja Hassar Kipp. BNS
  • Hetkel kuum
Lobitöö: pistke ilusad naised ja tüsenevad mehed põlema
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Sandra Särav sobib ideaalselt tuleriidal põletamiseks: noor, ilus, tark, võimekas ja entusiastlik – täiuslik libahunt, kirjutab suhtekorraldusfirma Powerhouse konsultant Andres Reimer.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Sandra Särav sobib ideaalselt tuleriidal põletamiseks: noor, ilus, tark, võimekas ja entusiastlik – täiuslik libahunt, kirjutab suhtekorraldusfirma Powerhouse konsultant Andres Reimer.
Baltic Horizoni kolm probleemi, mis mind fondi juures häirivad
Baltic Horizon Fundi kinnisvarafondi osakuhind on juba pool aastat püüdnud läbi murda 0,3 euro piirist. Kuid kuigi see tugitase hoiab hinda kukkumast, takistab vähemalt kolm probleemi sellelt tasemelt tagasi tõusta ja ülespoole liikuda.
Baltic Horizon Fundi kinnisvarafondi osakuhind on juba pool aastat püüdnud läbi murda 0,3 euro piirist. Kuid kuigi see tugitase hoiab hinda kukkumast, takistab vähemalt kolm probleemi sellelt tasemelt tagasi tõusta ja ülespoole liikuda.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Raport Ukrainast: nädal on olnud pingeline
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Möödunud nädal Ukrainas on olnud pingeline, kuna mingil hetkel kasvas Vene vägede rünnakute arv Ukrainas 100 rünnakuni päevas, selgub kaitseväe raportist.
Oodatud tõusu eelõhtu: kinnisvaraturg lükkas täiskäigu sisse
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.
Kinnisvaraarendajatele paistab olevat saabunud pärituul: mitu ettevõtet on teatanud uute projektidega alustamisest, sest ehitusturg soosib varakult startijat ning turg on tasapisi välja rabelemas kõrgest euriborist.